LESERBREV: – Hva er taktikken?

Dagens leserskribent mener at LvG har mye å justere, og at han er nødt til å ta mer risiko.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan.

Dagens leserbrev er innsendt av Knut Olav Klingen:

Nå ser jeg det er mye misnøye med LvG og Wayne Rooney om dagen, jeg kan til dels si meg enig med den saklige delen av kritikken.
Jeg må derimot si meg uenig med mesteparten av dette, som de som uttaler at vi bare kan sparke LvG og selge ditt og datt…. det er ikke helt så enkelt, da hadde vi gjort det.
 
Frustrerende faktorer for meg er;
– hvorfor spiller ikke Fellaini mer?
– hvorfor spiller Rooney helt fremme når Martial er vassere der?
– hva er egentlig vitsen med å stå få høyt når vi sjeldent til aldri fullfører i feltet?
 
I skrivende stund venter jeg på andre omgang i bortekampen mot Crystal Palace, og frustrasjonen koker over de 3 innleggene vi har hatt. Det første innlegget kommer fra høyre med Herrera som server, Palace har 5-6 spillere i feltet, og United har luftens baron, Mata. Adressen var ukjent og innlegget var unødvendig.
Innlegg nummer 2 kommer fra venstre, Mata legge inn, denne gangen har United ingen, INGEN !!! i feltet…. hva er taktikken ?!
Innlegg nummer 3, også fra venstre, kommer fra Martial og treffer vel Herrera, som ikke treffer ballen rent i hele tatt.

Dette er for dårlig, og ingenting annet, dessverre.

Nils Arne Eggen snakket ofte om 2 ting, per nå har vi 1 av de 2, det ene er gjennomspiller, det andre er gjennomløper, gjennomspillere har vi nok av, men kun 1 gjennomløper, han spiller ikke spiss lenger.
Spillere som er gode på gjennombruddspasninger har vi spillere som Rooney, Herrera, Mata, Bastian etc. og det er bra, en viktig egenskap, men ikke om den egenskapen ikke brukes. Martial er den ene gjennomløperen, eller bakromspissen vi har, til nød Wilson.

“Er LvG’s måte å kjøre totalfotball på utdatert ?”

Knut Olav Klingen

United ligger på 18. plass vedrørende avslutninger, det er ikke måten å score mål på. 
Er LvG’s måte å kjøre totalfotball på utdatert ? Kuren eller mottaktikken er ikke mer hokus pokus enn høyt press og kjøre kontringen i stor fart rett etter gjenvinning av ball.
Pep Guardiola kjører også en lignende taktikk, men med en brodd, med et sting fremover, fornyet taktikken, mer effektivt.

Dette er naturligvis MIN personlige mening, hva mener dere?!

Når det kommer til manglende folk i feltet på innlegg, så skal det jo også sies at 3 innlegg på 45 minutter heller kanskje ikke er særlig underholdende. Det skal dog sies at vi har prøvd å spille igjennom Rooney, men han gikk i offside 1 gang og var ikke rask nok den andre gangen, hadde dette fått et annet utfall om gjennombruddskraften til Martial hadde vært fremme? Det vet vi ikke, men han har større fart og er mer målfarlig, han er også en bedre hodespiller enn Rooney, og Rooney antagelig bedre på å serve innleggene.

Fellaini, han er bra på flere ting enn bare hodespillet, vi mangler offensiv kraft, og har en av de 5 sterkeste spillerne i Premier League, og kanskje den aller beste på å ta ned ball, og spesielt med mann i ryggen. Er han, som en bonus, også målfarlig?! JA !!

Så er jo det evige spørsmålet hvem som skal gå ut dersom Fellini skal inn. Jeg personlig ville nok tatt ut Rooney, gi han muligheten til å få igjen den sulten som kreves, kanskje trenger han å bytte klubb for å få igjen denne sulten, men jeg tror han trenger mer hvile bare. 

“Frustrerende med LvG at han flytter spillere rundt.”

Knut Olav Klingen

En annen ting som jeg synes er ekstremt frustrerende med LvG, foruten en litt utdatert taktikk, det er at han flytter spillere rundt, og ofte på rare tidspunkt. Vi har alle sett det, Angel Di Maria startet meget bra, helt til LvG flyttet på han (og naturligvis innbruddet, la oss håpe det ikke var LvG, hehe) Nå sist med Martial, scorer og gjør det bra som spiss, så fjernes han fra denne plassen. Dette mener jeg er en total udugelighet av LvG. Vi vet alle at han ønsker spillere som kan prestere i flere posisjoner, men vent med å flytte de ut av en flytsone. Det er ødeleggende for 10 andre der ute på banen. Og de som har betalt billetten sin rundt.
 
I løpet av det over, så tenker du kanskje at United står jo høyt på banen, ja det gjør de, men hvor mange har de i en radius på 25-30 meter innenfor området der en fotballkamp vinnes ?! Tenk over det neste gang dere ser kamp. Stort sett 1-3 stk. Det burde være det dobbelte. Det er fordi det også da vil skape større rom innenfor skuddavstand til målet, og vi vil også da kunne følge på med å jage en eventuell retur eller annenball i feltet.
 
Jeg tror ikke det er så mye som skal til for LvG, men han MÅ justere en del, og ta litt mer risiko fremover, og heller satse litt tyngre på gjenvinningsfasen.
 
Med å fullføre fremover, som jeg har skrevet øverst, så mener jeg at United er under pari på å fullføre løpene sine, samt og kanskje velge en annen rute / retning på løpet. Og ikke minst ha flere løp samtidig. 

(I det 68 minutt kommer Fellaini på banen, og spillet vårt kommer til å bli giftigere med en gang. Det er jeg helt sikker på.)

“Vi trenger en god breddespiller, samt en solid målscorer.”

Knut Olav Klingen

Vi trenger riktige forsterkninger i de 2 neste vinduene. Granit Xhaka er en ekstremt spennende spiller, jeg mener bestemt han burde hentes. Også trenger vi en som er en god breddespiller, samt en solid målscorer. Aubameyang som kan bekle begge vingene og spissplassen burde være den perfekte forsterkning offensivt.
 
( 71 minutt, Palace stormer i angrep, og har 4-5 mann med i farlig sone, nær scoring også av Cabaye).
 
Det United og LvG skal ha ros for, det er den defensive biten denne sesongen. Og hvordan han har gitt Smalling en helt ny dimensjon i sin utvikling. Vi har fått en trygg stopper i verdensklasse bak der, det er svært gledelig. Og ikke minst børstet støv av Young igjen.
 
Avslutningsvis vil jeg si jeg håper LvG ser ser hvilken justering som trengs for å score mye mer mål.
Samt at jeg synes han er dyktig på å ta med unggutta.
 
Glory glory !!!

Powered by Labrador CMS