– Alltid Rødt over blått

Ex-Red Mike Duxbury setter pengene på sin gamle klubb foran mandagens Manchester-derby.

Publisert Sist oppdatert

Duxbury, som fikk sin førstelagsdebut nettopp mot Manchester City i 1980, sier i et intervju med ManUtd.com at han alltid tipper Rødt over blått i disse oppgjørene.

– Uansett hvor kampen spilles eller hvordan klubbene ligger an, så satser jeg alltid på United-seier, sier den nå 53 år gamle tidligere engelske landslagsbacken, og avslører at han nå til dags kun følger rødtrøyene via tv-skjermen. – Til gjengjeld gjør jeg det hver eneste gang vi (United) er i aksjon. Jeg må virkelig si at jeg har storkost meg over måten laget har kommet tilbake denne sesongen. – Selv om jeg antar at alle nøytrale hadde glede av å følge utviklingen i fjor, ville det seg ikke – av ulike årsaker, for oss. Denne sesongen derimot, har laget egentlig aldri vært i skikkelig trøbbel. – For å være ærlig har jeg heller ingen tro på at United kan bli tatt igjen. Men til tross for det, ville det uansett vært fint å slå City; ja, enda bedre enn normalt etter det som skjedde i fjor. Riktignok har det bestandig vært slik at alt dreier seg om det som skjer over en hel sesong, og ikke om det som måtte skje i enkeltkamper. Sånn sett er alt ved det samme i år, konstaterer han.

– Ny dimensjon

«Dux» røper videre at han, i likhet med de fleste andre, har latt seg imponere over måten Robin van Persie, etter mange år i Arsenal, har kommet inn og blitt en nøkkelspiller for rødtrøyene.

Mike
Mike Duxbury anno 2013. FOTO: Cato Martinsen

– Han har tilført laget en ny dimensjon og har sånn sett utgjort en vesentlig forskjell. Men vi har andre også; Ryan Giggs leverer fortsatt varene, og Rafael har hatt en god sesong. Han har hatt sine opp- og nedturer, men det er slikt som følger med når unge gutter skal lære seg en ny fotballhverdag og en fremmed kultur. Men han er i ferd med å tilpasse seg. Det har han virkelig vist denne sesongen, avslutter den gamle forsvarskjempen.

Ekte «Lancastrian», ekte Rød

Mike Duxbury er ekte Lancashire-gutt, født og oppvokst i Accrington. Han kom til United allerede som 15-åring i 1975, og tilbrakte deretter 15 år på Old Trafford, 10 av dem som førstelagsspiller. Mellom 1980 og 1990 spilte han totalt 378 obligatoriske kamper for Manchester United og 10 landskamper for England. Knapt 31 år gammel ble Duxbury i 1990 innvilget «free transfer» og forlot da Old Trafford til fordel for Ewood Park og den daværende 2. divisjonsklubben Blackburn Rovers. Dersom du er medlem av Supporterklubben, kan du lese mer om Mike Duxbury i neste utgave av United-Supporteren. Magasinet vil bli sendt ut til medlemmene i slutten av april. Er du fortsatt ikke medlem, kan du trykke HER og bli det for en MEGET rimelig penge

Powered by Labrador CMS