Hvordan finne billig fly til Manchester?

Planlegger du en reise til Manchester neste sesong? Supporterklubben gir deg tipsene til hvordan du kan spare både hundre- og tusenlapper på veien.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben får mange henvendelser fra supportere som har begynt å planlegge tur til Old Trafford kommende sesong – og som enten synes at flyprisene er dyre eller har spørsmål om hvordan man kan reise billigst mulig. Under finner du noen av våre beste tips.

(nederst i artikkelen kan du også lese Øyvind Stople Sivertsens «På lavbudsjett til Manchester», publisert i United-Supporteren nr.4 2011-2012).

Tipsene i denne artikkelen er aktuelle for dem som ønsker å organisere tur på egenhånd, og bestiller hotellpakke eller kampbillett fra supporterklubben.

Supporterklubbens samlede turtilbud finner du her: Supporterreiser 2012-2013.

Supporterklubben tilbyr i dag de billigste hotellpakkene i markedet (fra 1990,-) med tre overnattinger og kampbillett inkludert. Så det er i utgangspunktet et godt tips. Videre bør du være klar over at hvis det ikke finnes billige flybilletter vil det være liten forskjell mellom å organisere tur på egenhånd og å bestille fellesturpakke med oss (som blant annet inkluderer transport t/r flyplass, t/r Old Trafford og omvisning på Old Trafford dagen før eller etter kamp).

Tips til de som vil reise på egenhånd:

  • Vær tidlig ute. Bestill kampbillett og flybilletter med en gang terminlisten kommer ut

  • Fly til andre byer enn Manchester hvis det kun finnes dyre billetter til Manchester Airport. London og Liverpool kan være billige alternativer. Du kan fly til London og / eller Liverpool fra blant annet Oslo (Gardermoen/Rygge/Torp), Bergen, Stavanger, Trondheim og en rekke byer i Sverige og Danmark.

  • Reis andre dager enn fredag-søndag eller fredag-mandag. Kontakt supporterklubben hvis du ønsker å bestille hotellpakke, men helst vil reise andre dager enn fredag-mandag.

  • Sjekk flere flyselskaper. SAS, Norwegian og Ryanair tilbyr alle direkteruter til Manchester og flere andre engelske storbyer. KLM med mellomlanding er også et godt alternativ.

  • Vurder flyreiser med mellomlanding i Europa (hvis du reiser fra Oslo, Stockholm eller København). I søkemotorer som finn.no vil du finne billetter som også inkluderer en mellomlanding. Mellomlanding tar lenger tid, men kan spare mange kroner

Hvordan spare hundre- og tusenlapper?

Lørdag 20. oktober (NB! datoen er ikke endelig bekreftet på grunn av TV-rettighetene) skal United møte Stoke på Old Trafford. Prisene på fly denne helgen varierer kraftig, og er dyrere enn normalt.

Dette skyldes blant annet at Liverpool spiller hjemmekamp (mot Reading) samme helg, noe som presser prisene opp. Dette gjør for eksempel at Torp-Liverpool-Torp, som vanligvis er rimelig, ikke er en veldig aktuell reisevei denne helgen.

I tabellen under finner du en oversikt over hvordan prisene påvirkes av hvilket flyselskap du velger, hvilken by du flyr til og hvilke dager du reiser på. Du kan med andre ord spare mye på å søke opp riktig billett, og tilpasse dagene du reiser på.

Manchester United – Stoke 20. oktober

Flyselskap

Rute

Dager / Dato

Pris ****

SAS

Gardermoen – Manchester – Gardermoen

Fredag 19.10 – mandag 22.10

2771,- **

SAS

Gardermoen – Manchester – Gardermoen

Fredag 19.10 – tirsdag 23.10

2475,- **

Norwegian

Gardermoen – Manchester – Gardermoen

Fredag 19.10 – mandag 22.10

4728,- *

Norwegian

Gardermoen – Manchester – Gardermoen

Fredag 19.10 – søndag 21.10

2778,- *

Ryanair

Rygge – Manchester – Rygge

Fredag 19.10 – mandag 22.10

1495,- *

Ryanair

Rygge – Manchester – Rygge

Onsdag 17.10 – søndag 21.10

998,- *

SAS

Bergen – Manchester – Bergen

Fredag 19.10 – mandag 22.10

2940,- **

SAS

Bergen – Manchester – Bergen

Fredag 19.10 – søndag 21.10

2645,- **

SAS

Bergen – Manchester – Bergen

Torsdag 18.10 – søndag 22.10

2349,-

Ryanair

Rygge – London Gatwick – Rygge

Fredag 19.10 – mandag 22.10

449,- * | ***

SAS

Gardermoen – London Heathrow – Gardermoen

Fredag 19.10 – mandag 22.10

2125,- ***

Norwegian

Gardermoen – London Gatwick – Gardermoen

Fredag 19.10 – mandag 22.10

1201,- * | ***

* Pris inkluderer ikke bagasje og eventuelle gebyrer til flyselskapene

** Inkluderer mellomlanding minst en av veiene

*** Krever buss eller tog fra London. Dette kan koste alt fra 300,- til 600-700,-.

**** Prisene er i norske kroner, og er sjekket onsdag 20. juni. Prisene kan endre seg fra dag til dag

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

«På lavbudsjett til Manchester»

(Øyvind Stople Sivertsen, publisert i United-Supporteren nr. 4 2011-2012)

Det er fullt mulig å presse prisen for en tredagerstur til Manchester ned til rundt 2.000 kroner.

For dem som reiser mye blir det fort dyrt å være United-supporter. Derfor er det mange som har funnet smarte løsninger for å presse prislappen på hvert enkelt Manchester-besøk ned så mye som mulig.

Generelt er det fem utgiftsposter på et turbudsjett til Manchester: Selv om man er heldig i loddtrekningen på united.no, eller er ute i rimelig tid gjennom offisielle kanaler, blir kampbilletten en av de dyreste investeringene for de ekstrem-reisende.

Fly, flybuss, overnatting og mat/drikke er de øvrige utgiftene på turen. Her er det store individuelle forskjeller mellom ønskene om standard.

Høy komfort = høyere pris

Følger man U-S’ budsjett (under), ser man at det er mulig å presse prislappen ned til rundt 2.000 kroner. Da er budsjettet så godt som skrapet.

Vet man at man setter stor pris på sovekomfort, skyter utgiftene fort i været. Er man en gourmet, kan maten bli dyr. Og mange supportere har vel opplevd at det er fristende å utvide «mat/drikke»-posten en smule, særlig dersom stemningen på puben er god.

Til syvende og sist dreier det seg om prioriteringer. Velger man en billigere tur, kan man kanskje ta seg råd til én ekstra i løpet av sesongen. Og dersom man velger å kose seg ekstra når en først er ute og reiser, må lommeboka ta konsekvensene.

Turbudsjett på 1.800 kroner

U-S har vært i kontakt med en av dem som virkelig går inn for lavbudsjett-turer. Mannen, som ikke ønsker blest om eget navn, forteller at han følger samme fremgangsmåte hver gang.

– Så tidlig som mulig gjelder det å få oversikt over tv-kampene. Deretter leter jeg etter fly. Er jeg heldig, får jeg tur for én krone med Ryanair til Stansted. Derfra tar jeg nattbuss til Manchester, og finner meg et billig sted å sove. Jeg ender ofte på rundt 1.800 kroner per tur. Men da blir det ikke noen kosetur, forteller mannen, som i løpet av en sesong ser mellom 20 og 30 United-kamper live.

Og ja, han bor i Norge.

– Ser man så mange kamper, er det lurt å styre unna hoteller som Britannia og Ramada. Jeg søker som regel opp de billigste hotellene jeg finner på booking.com, og deler gjerne rom med en kamerat. Men det blir noen kalde nattbusser og trange rom. Jeg forsøker å styre unna ungdomsherbergene (hostels). Jeg har havnet på åttemannsrom der med seks-syv irer som ikke skal sove. Det er ikke gøy. Salford er som regel det billigste og beste, forteller han.

En lavbudsjett-tur (tre overnattinger):

Fly tur-retur

NOK 400,-

Transport

NOK 250,-

Kampbillett

NOK 550,-

Overnatting

NOK 500,-

Mat/drikke

NOK 500,-

Totalt

NOK 2200,-

Tips til overnattingsplasser:

Tåler du loff og marmelade til frokost og setter pris på selskap til alle døgnets tider? Da kan Hatter’s Hostel være noe for deg. Her er det mulig å få en sengeplass på sovesal til 15 pund, og enkeltrommene koster 30 pund. God stemning, perfekt dersom du ønsker å komme i kontakt med andre.

Hatter’s storebror, stilige Hilton Chambers, er også et godt alternativ dersom man heller ønsker pundsedler i lommeboka enn fjærmadrasser i senga. Priset omtrent som Hatter’s, ligger litt lengre unna sentrum, men er fremdeles i gangavstand fra Piccadilly Gardens.

Etap i Salford Quays er en sikker vinner hos de som reiser på lavbudsjett. Dobbeltrom til 35 pund, ok standard og ålreit beliggenhet.

Er hundreogett ute, går det an å velge overnattingsstedet Merchants – rett bak Piccadilly Gardens. Ha i mente at denne plassen regnes for å være «ekstremt dårlig», men her får man det man betaler for.

Powered by Labrador CMS