Back in town!

Etter elleve dager på farten i Sør-Afrika og Kina, er United-troppen tilbake i Manchester.

Publisert Sist oppdatert

34.000 kilometer er tilbakelagt, tre kamper gjennomført, i tillegg til trening og diverse kommersielle oppdrag. Forhåpentligvis var det verdt den lange turen.

I det minste har spillerne sluppet unna «jet-lag». Takket være et snedig tilrettelagt opplegg ble nemlig den store tidsforskjellen mellom reisemålene marginalisert. Det ble gjort på følgende måte:

  1. Manchester – Sør-Afrika. Ingen problemer – kun én times tidsforskjell.

  2. Sør-Afrika – Kina. Tidsforskjell: 6 timer.

  3. Kina – Manchester. Tidsforskjell: 7 timer.

Manchester United-tid

For å motvirke kroppens naturlige reaksjon på de store forskjellene, lot klubben lokale tider så å si gå sin gang.

Isteden opprettet man sin egen tidssone – såkalt Manchester United-tid.

Dermed skrudde man klokken fem timer tilbake i forhold til offisiell kinesisk tid, som tilsvarer to timer frem i forhold til britisk tid.

Formiddag på ettermiddagstid

Dette forklarer hvordan spillerne kunne drive formiddagstrening i Shanghai samtidig som kinesiske hutonger yret av folk som satt gatelangs og drakk ettermiddagste.

Likeens forklarer det hvordan alle United-klokker viste 15.00 da den kinesiske dommeren blåste igang oppgjøret mot Shanghai Shenhua klokken 20.

Men uansett – velkommen hjem igjen!

Og snart blir det ny tur

Nå venter det en uke med tøffe treningsøkter på Carrington, før Sir Alex tar troppen sin med på nye utenlandseventyr. Da venter først Vålerenga i Oslo den 5. august, Barcelona i Gøteborg den 8., og Hannover 96 i Tyskland den 11.

Powered by Labrador CMS