Én ting ble veldig mye bedre med Solskjær…

Hvis du ikke har fått det med deg allerede.

Publisert Sist oppdatert

Nei, det er selvsagt ikke antall kilometer løpt på sidelinjen eller antall sprinter på sidelinjen, gjennomført av José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær, dette handler om.

Derimot viser denne saken hvordan United løp og sprintet under de to managerne – sammenliknet med resten av Premier League.

For å ta konklusjonen med en gang: Uniteds utholdenhet, antall kilometer løpt, ble ikke noe bedre med nordmannen på sidelinjen, men United gikk fra å være et bunnlag til et topplag når man ser på sprinter.

Det viser Optas tall.

Langt nede med Mourinho

Med Mourinho på sidelinjen var United Premier Leagues 16. beste lag både på kilometer løpt og sprinter.

Kilometer løpt fra ligastart til 18. desember:

Sprinter fra ligastart til 18. desember:

Med Mourinho var det noen enorme forskjeller.

I den begredelige bortekampen mot West Ham sprintet Uniteds spillere bare 58 ganger. Til sammenlikning sprintet de 136 ganger borte mot Bournemouth noen uker senere. Den skralle Brighton-kampen var heller ikke bra på antall sprinter, 74 stykk.

Brighton-kampen var også sesongverste på kilometer løpt – den eneste gangen United løp mindre enn 100 kilometer som lag.

Toppen, med Mourinho, var Newcastle-kampen, der United jaget seier i mer enn 90 minutter – og klarte det – etter først ha ligget under med 0-2.

Topp og bunn med Solskjær

Med Solskjær på plass falt United faktisk til 17. plass i kilometer løpt, men det var bare fire lag som sprintet mer enn Solskjærs United.

United løp i snitt 107,2 kilometer per kamp med Mourinho, mens det falt til 106,5 med Solskjær – en nedgang på 0,65 prosent.

Solskjærs United havnet aldri under 100 kilometer løpt som lag, men var nært i den verste kampen under hans ledelse, 4-0-tapet borte mot Everton. Da gikk de i garderoben etter å ha løpt 100,3 kilometer.

Samtidig gikk United fra 100,3 sprinter per kamp under Mourinho til 113 sprinter per kamp med Solskjær – en forbedring på 12,7 prosent.

Kilometer løpt i Premier League etter at Solskjær overtok United:

Sprinter i Premier League etter at Solskjær overtok United:

Mer…

Lurer du på hvem av spillerne som løp mest så kan du se det her, mens eksperter på fysisk trening mener at det er mulig å fikse mye av den fysiske formen i løpet av noen uker på sommeren. Les mer om det her.

Powered by Labrador CMS