carrick140523

Opplever motgang for første gang, mens tidligere United-kollega er Championship-ligaleder

Publisert Sist oppdatert

Michael Carrick har hatt en meget lovende start på managerkarrieren.

Da han ledet United midlertidig etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken, ble det tre gode resultat: seier borte mot Villarreal, uavgjort borte mot Chelsea og seier hjemme mot Arsenal.

Like etter Arsenal-kampen forlot han klubben – og han hadde ambisjoner om å bli manager.

Forrige sesong fikk han sjansen i Middlesbrough, som lå helt nede i bunnen av tabellen da Carrick tok over, men den tidligere United-midtbanespilleren løftet dem fra nedrykksstrid til opprykkskamp. Det skjedde med en herlig fotball også, og undertegnede fikk inntrykk av at det var mange år siden entusiasmen i byen hadde vært like høy, men opprykk ble det ikke. Middlesbrough tapte i play off-semifinalen mot Coventry, og dermed ble det en ny sesong på nivå to.

Der har Middlesbrough, fortsatt under Carrick, startet svakt.

Boro har mistet mange av de beste spillerne i sommer (noen solgt, mens andre bare var i klubben på lån), og må bygge opp et nytt vinnerlag igjen, og foreløpig har det blitt lite av det. Boro har tatt ett poeng på tre ligakamper (to hjemmekamper), og det ene poenget kom hjemme mot et Huddersfield-lag som er ventet å slite denne sesongen.

carrick150223
IMPONERTE FORRIGE SESONG: Michael Carricks Middlesbrough.

I ligacupen ble det en seier i første runde mot nettopp Huddersfield – riktignok etter at Huddersfield fikk en spiller utvist i det 13. minutt, på et tidspunkt hvor Middlesbrough lå under.

Det har med andre ord vært en vanskelig start for Carrick, og kommende helg har de en vrien bortekamp mot West Bromwich.

Carrick har garantert kjøpt seg litt tid med det han gjorde i 2022/23 og det er selvsagt altfor tidlig til å avskrive noe som helst basert på noen få resultater, men formkurven pekte også ned på slutten av forrige sesong da det ble bare to seiere på de siste åtte kampene.

Det handlet delvis om at motivasjonen sank litt helt på slutten da det var åpenbart at det ikke ville bli direkte opprykk, og de uansett ville havne på playoff, men uansett får han i alle fall nå testet seg selv i motgang, med to seiere på de siste elleve ligakampene. Kanskje kommer han styrket ut av det.

Fortsatt suksess for McKenna

Carricks tidligere kollega i United, Kieran McKenna, har også hatt en svært lovende start som hovedtrener. Han viste lovende takter da han tok over Ipswich i desember 2021, og forrige sesong endte med opprykk fra League One, og McKenna fikk mye av æren.

Mange har spådd Ipswich i Championship-opprykksstriden denne sesongen, og foreløpig har McKenna & co levert varene. Ipswich startet sesongen med å slå Sunderland (som havnet på playoff i fjor) 2-1 borte, fulgte opp med en 2-0-seier hjemme mot Stoke, før QPR ble slått 1-0 i London.

Det er nok til å toppe tabellen for Ipswich, og traktorguttas supportere drømmer nå om to opprykk på rad.

mckenna190823
KIERAN MCKENNA: Har imponert hittil i Ipswich.
Powered by Labrador CMS