Manchester United v Colchester United - Carabao Cup: Quarter Final

– Jeg er 100% sikker på at Michael kommer til å bli United-manager om han ønsker det

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær har ikke latt seg intervjue om Manchester United etter at han forlot klubben i november 2021, men nå har han gjort et unntak for Andy Mitten og The Athletic.

I intervjuet handler det ikke om Solskjær selv, men om de fra eget trenerteam som nå prøver seg som manager selv.

Solskjær om Michael Carrick

Michael Carrick fikk seg denne sesongen sin første permanente managerjobb, i Middlesbrough. Der har han imponert stort. De lå i bunnen av Championship da han tok over, men endte sesongen på en fjerdeplass, og skal nå kjempe om opprykk til Premier League i playoff denne måneden.

– Jeg liker ikke å sammenligne meg selv med mange, men jeg kan se meg selv i Michael, og Michael i meg. Jeg sier ikke at jeg kunne finne de pasningene han kunne, men vi er begge rolige og reflekterende, mener Solskjær.

– Han er en vinner, en skikkelig vinner, men han holder kontroll over følelsene sine. Han vet hva han ønsker, og han mister ikke besinnelsen. Han kommer aldri til å være emosjonell og krangle med spillerne sine.

Toppscoreren hans, Chuba Akpom, sa nylig at Michael er manageren han alltid har drømt om å ha, og det kan jeg tro på. Som spiller vil du ønske å gjøre det godt for Michael fordi han bryr seg om deg. Han ønsker at du skal være så god som du kan bli. Om jeg var spiller, så ville jeg hatt han som manager, for han ville ikke vært urimelig. Han vet hva han ønsker, og han krever respekt og hardt arbeid, men han gir det tilbake også.

carrick150223
IMPONERER I MIDDLESBROUGH: Michael Carrick.

– I United kunne jeg noen ganger se Michael snakke med spillerne, og noen av disse var tidligere lagkamerater av ham, noe som ikke er enkelt, men han hadde en autoritet ved seg. Jeg er 100% sikker på at Michael kommer til å bli manager for Manchester United om han ønsker å være det.

– Dagen jeg fikk sparken, så dro jeg for å se ham, og sa: «Jeg er ferdig, og de ønsker at du skal ta over». Jeg fortalte ham at jeg ønsker at han skulle gjøre det. Etter ti dager, så kom Michael til meg og sa «jeg ønsker ikke å gjøre dette». Vi var sammen om dette, og nå var vi ikke sammen mer. Jeg tok det som et kompliment, for jeg hadde så stor respekt for ham. Om du ser intervjuet jeg gjorde da jeg forlot klubben, så ble jeg emosjonell da jeg begynte å snakke om Michael. Det var da jeg virkelig ble emosjonell. Vi tilbringer ikke så mye tid sammen på privaten, men det handlet om pur respekt for ham.

– Michael er en mann med verdier og prinsipper, en stor familiemann, men han har også mer kunnskap enn noen andre. Han har hatt Sir Alex Ferguson og José Mourinho som managere, og han har spilt med de beste spillerne i verden. Han er en vinner, men han har fortsatt kontroll på følelsene sine.

– Jeg kan ikke se for meg at han ikke blir Manchester United-manager.

Villarreal CF v Manchester United - UEFA Europa League Final
CARRICK OG SOLSKJÆR: En fremtidig United-manager sammen med en tidligere United-manager?

Solskjær om Kieran McKenna

Kieran McKenna tok over Ipswich forrige sesong, og gjorde det godt, men det var litt for sent til å klare playoff i League One. Denne sesongen har McKennas lag imponert enda mer, og trengte ikke playoff: det ble direkte opprykk for McKenna & co.

– Jeg er glad for at han rykket opp med Ipswich Town i sin første hele sesong som manager, og det er ikke bare fordi min svoger er en stor Ipswich-fan! Ipswich spilte en treningskamp i Kristiansund på 60-tallet, og bestefaren ble en Ipswich-fan, så det kommer derfra.

– Kieran var en overraskelse for meg da jeg kom til United. Jeg kjente allerede Michael, og vi hadde blitt trent på gamlemåten av Sir Alex. Det hadde ikke Kieran. Han er den mest grundige og analytiske, steg-for-steg, prosessdrevne treneren jeg har jobbet med.

– Han gjør det så enkelt for spillerne å se og forstå hva vi ønsket fra dem, forteller Solskjær, som også roste McKennas gode minne og øye for detaljer.

– En av McKennas sterke sider var defensiv organisering, og jeg lot ham styre det på trening. Jeg lærte fra ham om defensiv posisjonering, og hvordan en ikke slipper inn mål, så jeg ble ikke overrasket over at han denne sesongen gikk ni kamper uten å slippe inn mål. Ikke et eneste mål. Så slapp de inn et forferdelig mål, før de fortsatte med å holde nullen igjen.

– Kieran hadde møter med spillerne, og gikk gjennom videoer. Han var mer fokusert på når laget ikke hadde ballen, mens det for Michael handlet om da spillerne hadde ballen. De ga spillerne de detaljene jeg ønsket at de skulle ha før kampene.

Solskjær om Neil Wood

– Han snakker stille og rolig, men jeg er sikker på at han vil overbevise spillerne om å spille på den måten han ønsker at de skal spille, og Salford spiller god fotball, sa Ole Gunnar Solskjær om den tidligere United-reservelagstreneren Neil Wood.

Wood har denne sesongen ledet Salford City til playoff i League Two for første gang, og ingen lag i divisjonen scoret flere mål enn Ammies.

– Pandemien gjorde at reservelaget og førstelaget måtte deles opp, så jeg jobbet ikke med ham hver dag, men jeg så nok til å vite at Salford har funnet riktig mann. Nicky Butt, som også er i Salford, vet også det, fastslår Ole Gunnar Solskjær.

– Det er ingen ting jeg har mer lyst til å se enn at alle disse gutta er suksessfulle i karrierene sine.

Hele Mittens artikkel, med en rekke flere sitater, er tilgjengelig hos The Athletic her.

wood230921m
HAR GJORT EN GOD JOBB I SALFORD: Neil Wood.
Powered by Labrador CMS