Arrestordre på Joorabchian!

Farsen rundt Tevez-overgangen når stadig nye høyder. Nå er det utstedt arrestordre på spillerens agent, Kia Joorabchian.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med flere andre anklages Joorabchian for hvitvasking av penger og for å være medlem av en kriminell bande.

Anklagene bygger på Kia Joorabchians rolle da MSI (selskapet han fronter) først brakte Tevez til den brasilianske klubben Corinthians og deretter videre til England.

London-baserte MSI skal ha vært under etterforskning av brasilianske myndigheter helt siden selskapet i 2004 overtok Corinthians.

Ifølge representanter for brasilianske påtalemyndigheter har MSI i forbindelse med kjøp og salg av spillere foretatt sine transaksjoner gjennom et utall bankkonti i utenlandske skatteparadis. Metodene har etter myndighetenes oppfatning utelukkende hatt til hensikt å distansere investorene og pengenes ulovlige opphav fra transaksjoner som involverer kjøp og salg av fotballspillere.

Det er også blitt utstedt arrestordre på Corinthians-president Alberto Dualib og den russiske "oligarken" Boris Berezovsky. Det er sistnevntes penger som skal ha finansiert driften av MSI.

Korrupsjonsmistankene ble vekket til live da penger brukt til kjøp av spillere ikke tok veien om ordinære brasilianske betalingskanaler. MSI og Corinthians' manglende evne til å klargjøre hvor pengene kom fra, førte dermed til full etterforskning som så langt altså har ført til arrestordrene.

Etter torsdagens nyheter om kommende ukes legesjekk i Manchester, har det igjen lagt seg mørke skyer over Carlos Tevez' planlagte overgang til United.

Kilde: Sky Sports

Powered by Labrador CMS