LESERBREV: – Trenger Sportsdirektør

Ketil mener at en sportsdirektør kan løse en del av Uniteds utfordringer, og lanserer et navn.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Mer enn ett Managerbytte må til…

Av: Ketil Høyum Iversen

Mitt navn er Ketil Høyum Iversen, jeg har blitt 40 år gammel, og har vært supporter av Manchester United siden min far fikk meg til å se en FA CCup kamp i 1983, nærmere bestemt finalen mellom Manchester United og Brighton & Hove Albion. Dette var omkampen, etter at første kamp hadde endt 2-2, så slo Manchester United til med en 4-0 seier. Målene ble scoret av Bryan Robson (2), Norman Whiteside, og Arnold Mühren. United tok 3 plassen den sesongen, og 3 sesonger seinere ansatte klubben en som hadde gjort suksess i Skottland, og resten er som kjent ett eventyr av noen tiår.

woody
Ed Woodward.

Det er nå noen sesonger siden Sir Alex Ferguson og David Gill ga seg, og en kan vel ikke kalle de sesongene noen suksess. Mange peker på Manageren i disse dagene, og selvom jeg aldri helt ville ha verken Moyes eller Van Gaal, og at vi nok trenger en manager som setter en fotballfilosofi som er mer lik Manchester Uniteds tradisjonsrike offensiv, så er det andre områder som gjør meg enda mer bekymret for fremtiden.

Ed Woodward har vist seg å være ett geni når det kommer til sponsoravtaler, men verken spillerkjøp, eller strukturen på det sportslige har vært godt nok. Her mener jeg at Manchester United ikke har fulgt utviklingen, og at vi burde hatt en sterk skikkelse inn som Sportsdirektør. Dette hadde «frigjort» Ed Woodward, slik at han kunne konsentrert seg om det økonomiske. En Sportsdirektør trenger å ha fottballfagelig kunnskap, og evnen til å samhandle med Manageren, og få lagt de beste forutsettningene på plass for at Manageren og spillerne skal kunne fokusere på det de skal fokusere på, nemlig å vinne kamper.

gill2
David Gil.

Tiden hvor Managere har totalkontroll er forbi, Sir Alex Ferguson styrte alt fra A til Å, ja, han delegerte også oppgaver, men det var han som satt på kontrollen. Dette er noe yngre Managere ikke er vant med, så da er det også mer riktig for Manchester United å følge utviklingen, og ikke forvente at våre Managere skal håndtere ALT i klubben.

Kunne godt sett at Manchester United klarte å lokke tilbake David Gill i en slik rolle, samtidig som klubben gir han fullmakt til å ansette de han føler trengs for å få akademi, og den øvrige sportslige strukturen til å bli «up to date» med omverdnen…

Så får vi bare håpe at vi snart får se vårt kjære Manchester united på topp igjen.

Glory Glory Man United!

Powered by Labrador CMS