– Skal vel litt til å ta poeng

Til tross for en forferdelig statistikk mot nettopp Manchester United, øyner Wigan-fansen likevel et visst håp.

Publisert Sist oppdatert
  • De har tapt 14 av 14 kamper mot United gjennom Premier League-historien.

  • Senest røk de 0-5 for United på Old Trafford i romjula.

– Håper på 0-0…

Da hjelper det ikke så veldig mye at Wigan kun står med to tap på sine ni siste kamper. Optimismen er nemlig ikke stor før oppgjøret mot United.

– Det blir veldig vanskelig, innrømmer Kent Rabben, som er leder for Wigans norske supporterklubb.

– Vi har jo aldri tatt poeng mot United, og da skal det litt til for at det skjer denne gangen. Men man vet aldri i fotball. Vi er inne i en god periode med bare to tap på ni kamper, så hvis jeg må tippe så går jeg for en kjedelig 0-0-kamp, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet…

– Vi rakner ikke

Han mener det er tilfeldigheter som gjør at Wigan har tatt et par steg i riktig retning de siste månedene. Samtidig erkjenner han at det er en annen vilje i laget nå. I fire av de fem siste kampene mot United har Wigan tapt med fire eller fem mål.

Han tror ikke det blir noen reprise på det onsdag kveld.

– Nei. Før var det synonymt med Wigan at det raknet totalt hvis vi fikk en til to baklengs. Sånn er det ikke nå. Vi fortsetter å jobbe uansett. Det så vi mot Chelsea sist. De tok ledelsen på en utrolig stor offside, men vi fortsatte og fikk utlikning ti minutter før slutt selv om det ble tap på overtid.

– Hvilke spillere imponerer?

– Jeg må få trekke frem den sentrale midtbanen vår med James McArthur og James McCarthy. De er typiske midtbaneterriere og kommer til å kakke borti United-spillerne. De vil vise at de er der.

– Og unngår dere nedrykk?

– Vi er selvfølgelig positive. Det er så jevnt at vi er nødt til å være positive, sier Rabben – vel vitende at Wigan møter Arsenal og Fulham borte etter United-kampen. Deretter er det hjemmekamp mot Newcastle og bortekamp mot Blackburn, før de avslutter sesongen hjemme mot Wolves.

– Ikke overrasket over Valencia

Han tror tidligere Wigan-spiller Antonio Valencia (bildet til høyre) ønskes velkommen med applaus.

– Det vil jeg tro, ja. Jeg har ikke hørt om noe negativitet til ham, og hvis han ikke får applaus vil jeg bli overrasket. De fleste tidligere spillere som har forlatt klubben på en ok måte, møtes med applaus når de returnerer.

– Overrasket over hvor god han har vært?

– Nei. Vi hentet jo ham først på lån før vi kjøpte ham. Han forbedret seg enormt mye den lille tiden han hadde i Wigan (tre år), og jeg trodde alltid at han ville kunne bli enda bedre når han kom til en enda bedre klubb, avslutter Kent Rabben, formann i Wigans offisielle, norske supporterklubb.

Dersom du er interessert i å få vite mer om Wigan-supporterne i Norge, kan du klikke deg inn på deres nettside, wigan.no

P.S. Oppgjøret mellom United og Wigan blåses igang klokken 20.45, og kan følges på TV2 HD PL1 (Norge), Viasat Fotboll (Sverige), samt TV Sport PL og 6’eren (Danmark).

Powered by Labrador CMS