zelem220123

Mener United kan vinne ligaen i år: – Hvorfor ikke?

Publisert Sist oppdatert

Som liten var Katie Zelem en av ungene som var ute på midten av gressmatta med Champions League-flagget før kamp – en stor opplevelse for en ung United-supporter – men som tenåring måtte Zelem forlate klubben om hun skulle spille seniorfotball, rett og slett fordi United ikke hadde et seniorlag.

Da kvinnelaget endelig ble startet opp igjen i 2018, så kom Zelem tilbake med en gang. Hun gikk fra Juventus til nivå to i England, var med på å spille United opp, og ble så kaptein da Alex Greenwood forlot klubben sommeren 2019.

– Det er alles barndomsdrøm å representere klubben de er supporter av, så å ha oppnådd det er helt utrolig. Hver gang jeg tar på meg Manchester United-drakta, så er jeg stolt over at familien min og venner kan komme for å se på meg. Det betyr alt, sier Zelem i et intervju med ESPN.

Mye har forandret seg i United siden Zelem kom til klubben. Treningsforholdene var ikke gode de første årene, og dette frustrerte Casey Stoney såpass at hun sa opp hovedtrenerjobben i 2021.

Kanskje var dette en vekker for klubben, som har gjort en rekke forandringer utenfor banen etter dette, med ansettelser av folk som Polly Bancroft («head of women’s football») og treninger på Carrington.

– Jeg ser tilbake på hvor vi var, og det føles ikke engang som om jeg er i den samme klubben. Det er fullstendig motsatte ender av skalaen. Det viser at vi er på vei i riktig retning, sier Zelem, som er takknemlig for at Stoney ikke aksepterte noe annet enn det beste.

zelem191122n
HÅPER PÅ LIGAGULL MED FAVORITTKLUBBEN: Katie Zelem.

United topper nå ligaen, ett poeng foran storfavoritt Chelsea (som har spilt én færre kamp, og som også skal møte United hjemme på Kingsmeadow), og Zelem avskriver ikke ligagull.

– Kan vi vinne den [ligaen] i år? Hvorfor ikke? Spesielt med tanke på den første halvdelen av sesongen vi har hatt, så er det ingenting som holder oss igjen, fastslår Zelem.

Ba United-legende om å flytte på seg

Som tiåring måtte Zelem be en United-legende om å flytte på seg, fortalte hun nylig om til Sky Sports.

– Det var et lite vindu på The Cliff hvor en kunne se treningsøkter. Akademigutta pleide å trene før oss, og noen stod i veien. Jeg tenkte «dette var litt frekt, jeg kan ikke se», men jeg ventet noen minutter før jeg tenkte «nei, dette går jeg ikke med på», og begynte å banke på vinduet og sa «unnskyld meg, jeg kan ikke se».

Mannen som stod i veien snudde seg og lurte på om en ung Zelem var ute etter en autograf, men det var ikke det hun ville – hun ville jo bare se på treningen.

– Jeg sa «nei, beklager, jeg kan ikke se», og vennen min dultet borti meg og sa «Katie, det er Solskjær», og jeg sa «oi, beklager!». Jeg var bare ti år.

Da Zelem & co løftet Championship-troféet i 2019, så var samme Ole Gunnar Solskjær for øvrig på plass på tribunen på Leigh Sports Village.

Manchester United Women v Lewes Women - WSL
PÅ PLASS: Ole Gunnar Solskjær var på plass på Leigh Sports Village for å se Katie Zelem & co løfte troféet som Championship-vinnere.

Les hele ESPN-intervjuet med Zelem her.

Powered by Labrador CMS