zelem061122

– Vi prøver å la være å snakke om 1-6-kampen!

Publisert Sist oppdatert

Katie Zelem ofret Champions League-fotball for å komme til favorittklubben da Manchester United startet opp igjen kvinnelaget i 2018, og kommende helg leder hun United ut på Wembley i FA-cupfinalen mot Chelsea.

Det har ikke vært en bare enkel vei for Zelem & co.

– For meg var det barndomsklubben min, men jeg hadde akkurat vunnet ligaen og kommet inn i Champions League med Juventus, så det var en stor sjanse å ta for meg å komme tilbake for å spille i Championship, forteller Zelem i et intervju med 90min.com.

– Om en ser tilbake på hvor vi var, til hvor vi er nå, så er det en sprø reise. Det har vært en skikkelig berg-og-dalbane med oppturer og nedturer.

Etter opprykket har det blitt tre fjerdeplasser på rad for United, hvor den første var en opptur, mens de to siste fjerdeplassene har vært nedturer siden en ikke har vært så langt unna en topp tre-plassering, noe som ville betydd Champions League-kvalifisering.

ZELEM OG CHAMPIONSHIP-TROFÉET: Forhåpentligvis får hun muligheten til å løfte flere troféer i løpet av de neste ukene, selv om Chelsea er favoritter i både ligaen og cupen.

Nå er United derimot på god vei mot å havne på enten første- eller andreplass, i tillegg til at de altså er i cupfinalen.

United har levert flere gode prestasjoner mot topplag under Marc Skinner, spesielt mot Arsenal, men mot finalemotstander Chelsea har det derimot blitt mange nedturer.

Verst av alt var det i en av de første kampene under Marc Skinner, da United ble smadret av Chelsea hjemme på Leigh Sports Village, i en kamp full av forsvarsfeil.

– Vi prøver å la være å snakke om 1-6-kampen! Jeg mener at vi har blitt bedre hver gang vi har spilt mot Chelsea siden det, fastslår Zelem, og hun mener også at det ikke var så rart at United skuffet slik i den kampen.

– Vi hadde ikke en sesongoppkjøring med [Marc Skinner] i det hele tatt i 2021. De første månedene av forrige sesong kunne en se at vi trengte tid, og fortsatt jobbet med filosofien hans. Denne sesongen var vi gode fra starten av.

Zelem håper triumfene mot Arsenal kan gjenskapes mot Chelsea.

– Jeg har sagt det mange ganger i løpet av sesongen, men det handler om selvtillit og tro. Det er derfor vi gjør det godt denne sesongen, fordi vi genuint tror at vi kan vinne hver eneste kamp. Jeg tror vi har et psykologisk overtak når vi spiller mot Arsenal nå, og det handler om å ta den type mentalitet med seg inn i Chelsea-kampen.

Manchester United Women v Chelsea Women - Barclays FA Women's Super League
BLE RUNDSPILT AV CHELSEA: Hjemmekampen mot Chelsea i 2021/22-sesongen ble en stor nedtur.
Powered by Labrador CMS