utdfeiring090322

Karna Solskjær og lagvenninnene vant WSL Academy Cup

Det gror godt i United-akademiet, og onsdag kveld vant Uniteds U21-lag – med Karna Solskjær på laget– finalen i WSL Academy Cup.

Det ble til slutt 4-1 til United mot Birmingham.

Alyssa Aherne scoret to mål, Rebecca May ett og Kiera Barry ett, mens Solskjær denne gangen måtte nøye seg med en målgivende pasning. Birminghams trøstemål kom i det sjuende overtidsminuttet.

Ole Gunnar Solskjær var for øvrig til stede på kampen.

Aherne sendte United opp i ledelsen

Birmingham startet best på St. George’s Park. Joda, United var frempå i starten også, men Birmingham var nærmere scoring, og så spesielt farlige ut de gangene de kontret med høyt tempo.

Det var uansett United som først fikk hull på byllen.

Maria Edwards kom seg på fint vis til en avslutning, men keeper Lucy Jones reddet for Birmingham, men Alyssa Aherne var fremme på returen og satte inn Uniteds første.

1-0 var resultatet til pause.

Valerenga v Manchester United Women: Pre-Season Friendly
FORARBEID TIL 1-0: Maria Edwards, her fra turen til Oslo i 2019, var nær scoring i akademicupfinalen.

Tre mål til avgjorde finalen

Charlotte Healys lag hadde mer på lager i andreomgangen.

Noen minutter etter pause fikk Aherne sitt andre mål for dagen etter å ha blitt spilt flott gjennom av Karna Solskjær.

Solskjær ble byttet ut etter litt over en time, uten at det stoppet United: Rebecca May, som hadde hatt flere skuddforsøk, økte til 3-0 i det 73. minutt da hun fyrte av med venstrefoten fra distanse.

Med ti minutter igjen av ordinær tid viste Kiera Barry gode avslutningsegenskaper da hun økte til 4-0 for United.

Det kunne blitt flere mål på slutten, inkludert noen sjanser på overtid, men det endte 4-0.

Birmingham City 1–4 Manchester United

WSL Academy Cup (finale)
St. George’s Park

Mål: 0-1 Alyssa Aherne (18.), 0-2 Aherne (49.), 0-3 Rebecca May (72.), 0-4 Kiera Barry, 80.), 1-4 Millie Pullen (90+7.).

Manchester United: Safia Middleton-Patel; Niamh Murphy (Sasha McTiffin, 85.), Poppy Lawson (C), Emma Taylor, Jess Simpson, Rebecca May, Chloe Williams (Polly Watson, 79.), Ella Kinzett, Alyssa Aherne (Megan Sofield, 85.), Maria Edwards, Karna Solskjær (Kiera Barry, 61.).
Ubenyttede innbyttere: Holly Deering, Eleanor Ashton, Amaris Ince.

1: Kampen er i gang på St. George’s Park. Noen fans har fått lov til å slippe inn, heldigvis.

16: Ganske jevnspilt det første kvarteret, men Birmingham har nok vært et hakk farligere hittil.

18: MÅL! Alyssa Aherne sender United i ledelsen! Setter returen etter at keeper har reddet Maria Edwards skudd.

19: God sjanse for Birmingham rett etter målet, men Middleton-Patel er våken i United-buret.

25: Solskjær legger ballen fint til rette for Rebecca May, men hun skyter over. De to er for øvrig de eneste av dagens United-spillere som også har fått spilletid for A-laget i tellende kamper (én hver).

43: Maria Edwards vinkes av for offside – jeg synes at det så ut som om hun var onside. Setter ballen like utenfor (men mulig hun fikk med seg at hun ble avblåst like før skuddet ble avfyrt).

PAUSE. Birmingham 0-1 United.

46: Andre omgang er i gang.

49: MÅL! Aherne igjen! Glimrende forarbeid av Karna Solskjær.

54: Maria Edwards med et skudd over.

56: Aherne kunne fort hatt hat trick her, og May var nær scoring nå.

61: BYTTE: Kiera Barry erstatter Karna Solskjær. Finfin målgivende til 2-0-målet, men ingen scoring i dag, altså.

62: To enorme sjanser for Birmingham like etter Solskjær-byttet! Heldigvis fortsatt 2-0.

66: To gode sjanser for Edwards, som hadde fortjent et mål her. Lucy Jones stopper den første med en god inngripen, og forsøk nummer to går over mål.

66: Birmingham skyter i tverrliggeren! United litt heldige.

73: MÅL! Glimrende langskudd av Rebecca May!

79: BYTTE: Polly Watson erstatter Chloe Williams.

80: MÅL! Innbytter Kiera Barry scorer etter å ha blitt spilt gjennom av Rebecca May, var det vel.

85: DOBBELTBYTTE: Niamh Murphy og Alyssa Aherne går ut, og inn kommer Sasha McTiffin og Megan Sofield.

90+1: Det er lagt til sju minutter på St. George’s Park. Da blir det nok fort 5-0!

90+7: MÅL. Birmingham med redusering på overtid.