Opta: Her er Solskjær på topp

Publisert Sist oppdatert

Manchester United og FC København leverte  ikke en særlig minneverdig forestilling mandag kveld, men United klarte i alle fall å sikre avansementet.

– Det er det eneste som gjelder, egentlig, sa Solskjær, som neppe ble så imponert av alt United gjorde.

Selv om det var en del slurv defensivt, så måtte ikke Sergio Romero så mye i aksjon (blant annet på grunn av mange viktige blokkeringer), og United endte opp med å holde nullen.

Vi har dermed holdt nullen i åtte av elleve Europa League-kamper under Ole Gunnar Solskjær, altså 73%, og Opta melder at ingen managere har en høyere prosentandel «clean sheets» i Europa League i en enkelt klubb (av de managerne som har ti eller flere kamper i turneringen).

HOLDT NULLEN: Manchester United.
HOLDT NULLEN: Manchester United.

United har under Solskjær holdt nullen i følgende Europa League-kamper:

  • United 1-0 Astana
  • AZ 0-0 United
  • Partizan 0-1 United
  • United 3-0 Partizan
  • United 4-0 AZ
  • United 5-0 Club Brugge
  • LASK 0-5 United
  • United 1-0 FC København (etter ekstraomganger)

Romeros strålende statistikk

For Sergio Romero gikk det altså som det ofte gikk: han gikk av banen uten baklengsmål.

Dette var argentinerens 61. kamp for United, og 39 av disse kampene har endt med en 0 i målprotokollen for Uniteds motstanderlag.

Han har med det holdt nullen i 63,9% av sine opptredener for Manchester United. Dette er klart bedre enn for eksempel Edwin van der Sar (50,8%), Peter Schmeichel (45,2%) og David de Gea (35,4%), selv om det naturligvis skal nevnes at disse gjerne har spilt mot bedre motstand, i tillegg til at de har flere kamper for klubben.

HOLDER NULLEN OFTE: Sergio Romero.
HOLDER NULLEN OFTE: Sergio Romero.

Under kan dere se oversikten fra vår faste statistikksak, 28 ting det er greit å vite, over hvor ofte ulike United-keepere har holdt nullen. Det er bare keepere som har stått 100 eller flere kamper som har blitt rangert der, og Romero har jo et stykke igjen før han befinner seg i akkurat det selskapet, men uansett kan en der se hvor imponerende statistikken hans er.

Romero har stått i United-buret i sju av de åtte Europa League-kampene hvor vi har holdt nullen. David de Gea stod i mål i 0-0-kampen borte mot AZ.

Svenske imponerte

Det var uansett ikke Sergio Romero som var keeperen som imponerte mest denne augustkvelden i Köln, for svenske Karl-Johan Johnsson i FCK-buret imponerte stort med en rekke gode redninger.

En periode så det ut til at han skulle sørge for at det ble straffekonkurranse, men til slutt var det nettopp et straffespark som overlistet Johnsson.

Uansett melder Opta at Johnsson gjorde 13 redninger, og med det tangerte han rekordantallet for redninger i en enkelt Europa League-kamp siden turneringen fikk det navnet (2009/10).

Siden vi fikk avansementet vi ønsket, så kan vi vel unne Johnsson den rekorden, og så får vi satse på at vi gjør en bedre jobb med å lure keeper i semifinalen og en eventuell finale.

– Keeperen hadde sannsynligvis sitt livs kamp, sa Ole Gunnar Solskjær etterpå.

IMPONERTE SOLSKJÆR: Karl-Johan Johnsson.
IMPONERTE SOLSKJÆR: Karl-Johan Johnsson.

Powered by Labrador CMS