Husker du Karels «Pob-lob»?

VIDEO Scoringen som bidro til at Karel Poborsky ble United-spiller etter Euro ’96.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med at Portugal møter Tsjekkia i kveldens EM-kvartfinale, passer det godt å skru tiden tilbake til forrige gang de to nasjonene møttes på tilsvarende stadium – under EM-sluttspillet i England for seksten år siden.

Den gang måtte portugiserne klare seg uten spillere som Nani og Cristiano Ronaldo. De var ennå to ukjente guttunger som trikset fotballen i hver sin bakgård. Førstnevnte drev sine naboer til vanvidd i Lisboa-forstaden Amadora, og den andre i Santo Antonio på blomsterøyen Madeira.

Derfor var det kanskje ikke så rart at portugiserne møtte veggen nettopp i kvartfinalen, i hvert fall ikke når motstanderne fra Tsjekkia hadde en mann ved navn Karel Poborsky i sin midte.

Den langhårede 24-åringen fra Trebon ble da også tungen på vektskålen, da han etter 53 minutter scoret turneringens flotteste mål og sendte tsjekkerne til semifinalen. Og ikke bare det: Onde tunger vil ha det til at det var denne ene scoringen som førte til at en United-manager Alex Ferguson mindre enn en måned senere bladde opp £3.5 millioner for signaturen hans.

I kveld er Poborsky borte fra det tsjekkiske laget – han har lagt opp. Nani og Cristiano Ronaldo er derimot på plass for Portugal. Klarer de å revansjere nederlaget fra oppgjøret på Villa Park i 1996? Spenningen lever i beste velgående!

<iframe width=»542″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/imf2o6hA9fQ» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>
Powered by Labrador CMS