Evra til kvartfinalen

KARAKTERBOK: Frankrike klar for kvartfinalen, men verken «Les Bleus» eller Evra imponerte.

Publisert Sist oppdatert

karevraFRANKRIKE – NIGERIA 2-0

8. delsfinale VM, i Brasilia
1-0 Paul Pogba  (79), 2-0 Yobo (selvmål, 92)

United-spiller: Patrice Evra, Frankrike

terning3

På 1-0-målet måtte Enyeama bokse unna da Evra kom flyvende gjennom luften, og ballen havnet hos Pogba som scoret. Men å gi Evra æren for målet blir litt drøyt…

terning3
terning2
terning3

Får plusspoeng for: Satte i gang noen fine Frankrike-kontringer, en av dem etter en bra takling. Sjeldent virkelig på etterskudd på den måten vi noen ganger ser i United på kontringer imot, selv om det her riktignok hadde en naturlig forklaring siden han var sjeldnere i angrep.

Får minus for: Nigeria kom seg til ganske mange farlige innlegg fra Patrice Evras side, blant annet fordi 33-åringen ikke kom tett nok oppi motspilleren i noen tilfeller. Evra fikk mer hjelp etter hvert, spesielt av Matuidi, og kunne da legge seg mer innover for å være en del av fireren som forsvarte seg mot innlegga (som fortsatte å komme). Satte aldri preg på kampen offensivt.

terning2

Verdt å merke seg: Evra ville blitt utestengt i kvartfinalen med gult kort her, men det fikk han ikke. Med gult kort i kvartfinalen må han stå over en eventuell semifinale, men i finalen kan en ikke bli suspendert på grunn av gule kort.

terning2

Selve kampen:

Frankrike imponerte tidvis i starten av gruppespillet, mens det var tamt mot Ecuador da de allerede var videre. Det startet tamt også mot Nigeria, og outsideren startet best. De fikk en del dødballer som Frankrike måtte forsvare seg mot, og det var tidlig tydelig at dette nigerianske laget ikke burde undervurderes om Frankrike virkelig ønsket kvartfinalebilletten.

Nigeria var første lag som puttet ballen i mål, men målet ble tilsynelatende korrekt annullert for offside. Nigeria hadde kanskje likevel grunn til å føle seg snytt etter første omgang, da de etter regelboka burde fått straffe da Evra hadde livtak på en Nigeria-spiller på en dødball. Det var alt i alt en ganske jevnspilt førsteomgang, og slik startet også den andre.

En ny kontroversiell situasjon kom da Matuidi taklet Onazi stygt, og bare fikk gult kort. Onazi måtte ut på båre, mens Matuidi altså fikk bli på banen.

Frankrikes hittil største sjanse kom da Benzema ble spilt gjennom i det 70. minutt, men Enyema gjorde seg stor, og selv om ballen gikk forbi, og mot mål, så klarte Nigeria å få ryddet den unna. Ex-red Pogba hadde en brukbar sjanse også i første omgang, men det ble bare nesten.

pogba (650 x 358)
MÅLSCORER: Paul Pogba.

Frankrike tok over etter den sjansen, og da kom det flere store sjanser på rekke og rad, blant annet et tverrliggerskudd fra Cabaye. Til slutt ble presset for stort, og Pogba fikk gjort det godt igjen etter tidligere miss da han satte inn det forløsende 1-0-målet. Pogba hadde på ingen måte noen stor kamp, men sånt glemmes fort når en scorer mål.

Nigerias sluttspurt kom aldri, og på overtid doblet Frankrike ledelsen da Yobo scoret selvmål presset av innbytter Griezmann.

Hva nå: 

Frankrike møter Tyskland eller Algerie i kvartfinalen, før vertsnasjon Brasil eller Colombia venter i en eventuell semifinale på selveste Maracanã i Rio de Janeiro. Hvem de møter i kvartfinalen blir avgjort i kampen mellom Tyskland og Algerie som starter klokka 22.00 mandag kveld.

Powered by Labrador CMS