Ett skudd på mål hver 111. pasning

Ingen av topp-fem-lagene er mindre produktive med ball enn United.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United liker å kontrollere kamper. Ikke én gang i Premier league denne sesongen har de hatt færre enn 299 pasninger innad i laget.

I snitt, på de 36 Premier League-kampene som er spilt, har United 434 pasninger innad i laget. Leicester har sjelden mer enn 300.

Opta-statistikk United.no har hentet frem viser at jo mer direkte, og jo færre pasninger for hvert skudd som treffer mål, jo høyere opp kommer du på tabellen. Unntaket er at Arsenal, som produserer hakket mindre enn City, har tre poeng mer enn blåtrøyene.

Leicester mest direkte

Antall pasninger før avslutning på mål:

Screen Shot 2016-05-07 at 17.50.16

Som grafen over viser, er ligaleder Leicester laget av topp-fem-lagene som spiller færrest pasninger innad i laget før de løsner skudd som treffer mål.

PS: Statistikkene regner totalt antall pasninger – både sammenhengende og usammenhengende – før det avsluttes på mål.

Neste på lista er andreplassinnehaver, Tottenham, som er hakket mer direkte enn fjerdeplass-City. Bak der følger Arsenal, som ligger på tredjeplass på tabellen. Minst effektive er United – som bruker soleklart flest pasninger før de avslutter på mål.

Å trille så mye ball har både positive og negative sider. Motstanderen kan naturligvis ikke score dersom en har ballen selv. Samtidig er det viktig at ting skjer fremover på banen – og at angrepsspillerne blir aktivisert i en viss rytme.

Det bør også være naturlig å spille på den måten som passer ens tropp best. Leicester har denne sesongen vært svært dyktige til å få det beste ut av spillerne – og bruke deres styrker riktig.

Produktivitet kamp for kamp

Før nyttår:

Screen Shot 2016-05-07 at 17.28.51

Etter nyttår:

Screen Shot 2016-05-07 at 17.29.25 1

Som dere ser i tabellene ovenfor er det oftest på bortebane, og/eller mot de beste lagene, at United sliter med å produsere skudd på mål.

PS: Statistikkene regner totalt antall pasninger – både sammenhengende og usammenhengende – før det avsluttes på mål.

Antatt svakere lag som legger seg bakpå, som West Bromwich, Southampton og Aston Villa har også vært vanskelige å bryte ned denne sesongen.

Det er også viktig å gjøre dere oppmerksomme på at saken bare tar for seg skudd som treffer mål. Mot Norwich lørdag, for eksempel, noterte United seg for 15 avslutninger. Men halvparten var fra utenfor 16-meteren, og 7/15 ble blokkert. Ifølge Opta var det bare to av de 15 avslutningene som kvalifiserte til stor sjanse.

Hva tenker du om tallene og måten United spiller fotball på?

 

Powered by Labrador CMS