Fotball2-0 Van Persie (Valencia) (90)

Kort:
Gult kortValencia, MU (62)

Kampreferat:

Ashley Young framprovoserte et selvmål tidlig i oppgjøret, og United red lenge på ledelsen. West Bromwich ble gradvis mer farlige, men på tampen av oppgjøret satte Robin van Persie inn spikeren i kista og fastsatte sluttresultatet til 2-0.

Sir Alex Ferguson hadde gjort mange endringer fra laget som startet den vanvittige 4-3-kampen mot Newcastle andre juledag. Van Persie, Ryan Giggs og Paul Scholes var blant spillerne som måtte finne seg i å starte på benken.

United tok kommandoen fra start og etter sju minutter kom kampens første skikkelige mulighet. Young spilte vegg med Shinji Kagawa og fikk på heldig vis ballen tilbake. Kantspilleren banket ballen hardt inn i feltet, og en uheldig Gareth McAuley måtte se ballen gå inn i eget nett. Sjelden har WBA-spilleren mottatt mer overveldende jubel for noe han har gjort på Old Trafford.

Kontrollerte etter ledermålet

Mot Newcastle for tre dager siden skjedde det mye i begge ender av banen. Etter ledermålet sakket imidlertid vertene av på gassen og gjorde ikke stort annet enn å kontrollere kampen.

Først etter en drøy halvtime kom neste mulighet. Antonio Valencia fant Young bak i feltet, men den tidligere Aston Villa-spillerens avslutning ble glitrende reddet av Ben Foster, som fikk en finger på ballen og dyttet den via tverrliggeren og over mål.

På den påfølgende cornervarianten viste Kagawa og Tom Cleverley fram gode kombinasjoner. Ballen endte til slutt hos Michael Carrick, men avslutningen ble reddet like foran streken av Gabriel Tamas.

Gjestene nærmet seg

WBA var stort sett ufarlige gjennom hele omgangen, og bortsett fra et par minutters press på tampen hadde ikke gjestene mye å vise fram i den første halvdelen. Etter sidebytte hadde Chris Brunt et par brukbare skuddmuligheter, uten at David de Gea ble satt skikkelig på prøve.

Én West Brom-spiller hadde antakeligvis større interesse av å score enn andre, og den ulykksalige mannen fra første omgang, McAuley, var nær ved å gjøre ting godt igjen etter 70 minutter. Corneren fra Brunt ble møtt med pannebrasken, men ballen dunket inn i tverrliggeren og ut igjen. Uansett ble det avblåst for et frispark ettersom dommeren mente McAuley var for tøff mot Smalling i duellen.

Van Persie med spikeren i kista

Trusselen fra gjestene ble imidlertid stadig mindre, og på tampen så det mer ut som om United skulle punktere enn at Steve Clarkes menn skulle utlikne. Foster viste seg igjen fram på sin gamle hjemmebane da han hindret Danny Welbeck nettkjenning etter en bra avslutning.

Like etterpå var det imidlertid ingen kjære mor for den tidligere United-keeperen. Innbytter Van Persie skar innover i banen og la ballen til rette for venstrefoten. I velkjent stil skrudde han ballen rundt Foster og ordnet 2-0.

United opprettholder med seieren den sju poeng store luke til City på andreplass.

WBA: Foster – Jones, McAuley, Tamas, Ridgewell – Thorne, Brunt (Morrison 73), Dorrans (Fortune 83) – Rosenberg (Lukaku 67), Odemwingie, Long

Uben.innb.: Myhill, El Ghanassy, Jara, Dawson

Dommer: Jonathan Moss