United videre – innbytterne strålte

I neste runde venter enten Preston eller Brighton på bortebane.

Publisert Sist oppdatert

United tok seg til slutt greit videre fra ligacupen, men avgjørelsen måtte vi vente lenge på.

United tok ledelsen rett før pause etter at Juan Mata scoret på straffespark. Etter pause presset United på, men den andre scoringen skulle ikke komme før to minutter før slutt. Innbytter Marcus Rashford var iskald alene med keeper og rett etterpå scoret Mason Greenwood.

Dermed vant United til slutt komfortabelt med 3-0 over Luton. 

Tok tak i kampen

United tok kommandoen fra start av og etter fem minutter fikk Juan Mata en brukbar mulighet. Jesse Lingard vendte på en femøring og avanserte før han spilte ut til Mata på høyresiden. Spanjolen dro seg innover i banen og fyrte av, men skuddet ble aldri noen trussel for Luton-keeperen.

Kvarteret ut i kampen skulle Mata på ny få en stor sjanse. Jesse Lingard løp seg fri på venstre og fikk slått 45 grader ut. Der hoppet Van de Beek over ballen og Mata fikk avslutte fra elleve meter helt alene. Dessverre var ikke skuddet godt nok plassert.

De neste ti minuttene kom hjemmelaget mer med og skapte et par halvfarligheter, men uten å sette Dean Henderson på prøve.

Rett før pause skulle United få noe de fikk mye av forrige sesong, nemlig straffespark. Brandon Williams skjermet ballen fint og ble lagt i bakken. Straffesparket var det ingen ting å si noe på, og Juan Mata var sikkerheten selv fra straffemerket. Det var viktig å få den rett før pause!

United startet omgangen bra, men Luton kom mer og mer med utover i omgangen. Likevel var det United som skapte de største mulighetene og det var ikke ufortjent at Solskjærs menn ledet til hvilen. Juan Mata, Jesse Lingard, Brandon Williams og Donny van de Beek var noen av de livligste før pause.

SENDTE UNITED I FØRINGEN: Juan Mata jubler med lagkameratene.

Store muligheter

Det skulle ta 15 minutter av andreomgang før det skjedde noe av betydning. Odion Ighalo fosset nedover langs venstrekanten, og dro seg innover og fyrte av. Skuddet ble blokkert, men ballen havnet etterhvert hos Lingard. Den utskjelte United-spilleren fikk godt treff på volley, men ballen ble reddet på strek.

I det påfølgende angrepet ladet Nemanja Matic kanonen fra 20 meter og tvingte Luton-keeperen i full strekk. United hadde i denne perioden flere muligheter til å øke ledelsen.

Jesse Lingard var farlig frempå etter 70 minutter. Juan Mata og Aaron Wan-Bissaka kombinerte flott på høyresiden før sistnevnte fikk lirka ballen til Lingard. Midtbanespilleren sitt skudd fra 13 meter gikk dessverre over mål. Det er mulig at United ble snytt for en corner.

Donny van de Beek som var et uromoment gjennom hele oppgjøret fikk en stor mulighet like etterpå. Innlegget til Wan-Bissaka endte til slutt oss nederlenderen som fikk vendt seg og skutt, men en god redning fra Luton-keeperen hindret dobling av ledelsen. Van de Beek var gjennom hele kampen flink til å komme seg inn i 16-meteren.

NY GOD KAMP: Donny van de Beek fikk vist seg frem mot Luton.

Innbytterne avgjorde

Ti minutter før full tid gjorde Solskjær et trippelbytte. Mason Greenwood, Marcus Rashford og Bruno Fernandes erstattet Juan Mata, Donny van de Beek og Odion Ighalo.

Like etter skulle alle United-supportere få hjertet i halsen. Luton fikk frispark ute til høyre og lempet ballen inn. Der var en Luton-spiller høyest og headet perfekt, men Dean Henderson vartet opp med en vanvittig redning. På returen var også en Luton-spiller først, men det skuddet ble reddet på strek av Eric Bailly. Hjemmelagets desidert største sjanse i kampen.

To minutter før slutt avgjorde Marcus Rashford kampen. Innbytteren rykket fra Luton-forsvaret etter en fin pasning av Greenwood. Alene med keeper gjorde angrepsspilleren ingen feil og sendte United videre i ligacupen.

Like etterpå scoret Mason Greenwood selv. Innbytteren dro seg inn fra høyre slik vi er vant til å se ham, og plasserte ballen i hjørnet.

Alt i alt var det fullt fortjent at United gikk videre, men avgjørelsen satt langt inne. Uansett en enormt viktig seier og nå er det bare å håpe at United kan bygge videre på dette frem mot Brighton-kampen førstkommende lørdag.

I neste runde venter vinneren av Preston/Brighton på bortebane for United. 

Powered by Labrador CMS