Mourinho forklarer Shaw-byttet

Reaksjoner: Mourinho beskyttet absolutt ingen etter kampslutt.

Publisert Sist oppdatert

Han så ikke nevneverdig fornøyd ut der han sto i snøføyka, godeste José Mourinho.

Vi tillater oss allikevel å tro at på innsiden var det en lettet United-sjef som kunne konstantere at laget hans fortsatt er med i FA-cupen.

Brighton ble to nummere for små, og mål fra Lukaku og Matic sørget for seier til hjemmelaget – selv om gjestene hadde flere gode muligheter.

Frustrert med hva spillerne leverte

Her kan du lese alt José Mourinho hadde på hjertet etter kampslutt.

– Jeg likte ikke kampen, er det første vi får høre fra Mourinho.

Fikk du svaret du ønsket deg fra spillerne dine?

– Nei. Jeg har jobbet i to dager med kjappere oppbyggingsspill, og å få pasninger mellom linjene. Så kommer jeg hit og finner angrepsspillere som ikke ønsker ballen – og forsvarsspillere som slår på tvers. Vi snakker om seks-syv spillere som ikke leverte. Jeg er frustrert, sa Mourinho til BT Sports.

Der Mourinho beskyttet laget sitt med alle midler tilgjengelig etter tapet mot Sevilla, var det en helt annen tone fra Mourinho etter lørdagens seier. 

– Jeg ønsker meg flere personligheter i laget. Matic var som en øy (isolert), han hadde et driv og kontroll. Han var omgitt av spillere uten personlighet, desire (ønske) og klasse.

– Jeg er glad vi skal til Wembley igjen. Matic var uten tvil den beste spilleren vår. Jeg så mange spillere tynget av frykt i kveld. Flere av de er nødt til å vokse opp, sa en tydelig oppgitt Mourinho.

Skylder på samtlige

– Forestillingen var ikke så bra som resultatet, resultatet var bedre enn forestillingen. Vi fortjente å vinne, vi hadde kontroll, men vi spilte ikke bra. Vi spilte ikke som jeg ville at laget skulle spille, vi spilte ikke som jeg hadde forberedt, sa Mourinho til BBC.

Også til BBC gjentar Mourinho at de har jobbet hardt på Carrington de siste dagene, men at det ikke var å se på Old Trafford lørdag kveld. 

– Noen ganger er det ikke en sammenheng mellom hva du jobber med på treningsfeltet, og hva du får levert i kamp. Den biten er mer frustrende enn resultatet. Igjen, jeg likte ikke spillet vårt. Jeg skylder på alle sammen.

– Jeg skylder på forsvaret når de hadde ballen, for de tok alltid den enkle løsningen med å spille på tvers, de så ikke fremover eller mellom linjene. Jeg skylder på angrepsrekka, for bevegelsene deres, de virket redde.

Mourinho fikk også spørsmål om han ikke nå gikk for langt i kritikken av egne spillere, men det var ikke en oppfatning portugiseren delte.
– Nei, jeg har ingenting å tape. De sterke vil alltid være sterke, og unge spillere som er under press, eller får kritikk, tar det til seg og blir bedre – eller ikke.

Slik forklarer han Shaw-byttet

Luke Shaw spilte ikke sine beste minutter den omgangen han fikk muligheten lørdag kveld, og Mourinho gjorde som han har gjort også tidligere – hektet av den britiske backen i hvilen.
– Om det er strengt (å ta Shaw av)? Det er min avgjørelse. Grunnen var at vi jobber med helt spesifikke bevegelser, det var viktig for meg at backene var aggressive, og det fikk jeg ikke med noen av backene mine. Jeg kunne ikke ta av begge i hvilen, for da hadde jeg bare hatt ett bytte igjen. Valencia var i det minste i stand til å posisjonere seg ok defensivt, men Shaw lot Brighton komme til flere innlegg. Jeg var ikke fornøyd.

 

Mourinho la også til at han observerte flere spillere som med kroppsspråket sitt nærmest tryglet han om å bli byttet ut.

McTominay mottar (noe) ros

Mourinho var svært opptatt av holdninger etter lørdagens kveldskamp, og pekte på tilfellet med «the kid» som til tross for en dårlig kamp, bærte United-drakta med stolthet.

– Et godt eksempel på personlighet: Du har «the kid» (McTominay) som ikke spilte bra i det hele tatt. Han var den første jeg snakket med i garderoben, og heller enn å være negativ med han, så var jeg positiv.
– Ja, han spilte dårlig, men han løste den obligatoriske oppgaven: Å holde en emosjonell balanse, å spille med den tunge røde drakten. Han takler det, han er ikke redd for å spille fotball.

Ansvarlig redaktør, Dag Langerød:

Saken oppdateres. 

Powered by Labrador CMS