– Viktig med mange mål

VIDEO Sir Alex var selvsagt veldig godt fornøyd med Uniteds forestilling på The Hawthorns. Mest av alt var han fornøyd med måten laget tok vare på sjansene i 5-0-seieren.

Publisert Sist oppdatert

Dimitar Berbatov ga laget ledelsen halvveis ut i første omgangen, før hjemmelagets kaptein Paul Robinson fikk marsjordre for en unødvendig voldsom takling på Ji-sung Park, fem minutter før pause. Deretter tok det Carlos Tevez fire minutter å banke inn 2-0 etter en tabbe av keeper Scott Carson, og dermed var kampen i realiteten avgjort.

Nemanja Vidic økte til 3-0 etter en time, før Cristiano Ronaldo omsider fikk uttelling igjen, til og med to ganger. Det vil forhåpentligvis gjøre portugiseren godt.

På spørsmål om hva som gledet ham mest med den knusende seieren svarte Sir Alex: "Den gode uttellingen, tror jeg."

"Vi spilte med en hensynsløshet vi ikke har fremvist tidligere i sesongen; så dette var jammen på høy tid. Jeg tror vi trengte dette, for målforskjell kan komme til å spille en viktig rolle. Gjennom årene har vi alltid skaffet oss den fordelen over våre konkurrenter, så i den forstand var dette et veldig tilfredsstillende resultat."

Riktig utvisning

Om utvisningen av Paul Robinson mente SAF at den sannsynligvis var korrekt nok:

"Fra der jeg satt syntes jeg at det var en stygg takling, mens de som så det hele fra motsatt side mener at det ikke var så galt som jeg ville ha det til. Jeg kan godt forstå hvorfor dommeren viste ham rødt. Mer enn noe synes jeg det var en unødvendig takling. I og med at Ji-sung kom skliende inn og var først på ballen, og han (Robinson) bare fortsatte, så mener jeg det var en vill og uvøren takling."

Ikke sikker på seieren

Hvorvidt United ville ha vunnet kampen dersom Robinson ikke var blitt utvist, var ikke SAF så helt sikker på:

"Når man allerede ligger under, er det bestandig vanskelig for et lag å bli redusert til ti mann. Det ble da også vanskelig for West Brom. Men i fotball vet man aldri," sa Ferguson, selv om han følte at laget hans allerede før utvisningen spilte godt nok til å vinne kampen.

"Uansett, nå har vi fått nesen foran de andre, og forhåpentligvis klarer vi å holde den der. Dette er ingen enkel liga å vinne, men nå synes jeg formen begynner å sitte."

To nye rekorder

At mannskapet hans med kveldens seier også satte ny Premier League-rekord ved å ha fullført 11 kamper på rad uten å slippe inn et eneste mål, er en prestasjon SAF betegnet som "absolutt fantastisk".

Chelsea hadde den tidligere rekorden med ti kamper uten baklengs i 2004/05-sesongen, en rekord United tangerte med 1-0-seieren over Bolton for ti dager siden.

Også Chelsea-keeper Petr Cechs rekord fra samme sesong ble strøket med seieren over West Brom. Edwin van der Sar var nødt til å holde buret rent i 84 minutter for å slette tsjekkerens notering på 1025 minutter. Edwins nye, fantastiske rekord lyder nå på 1032 minutter. Samtidig må det sies at hele laget, ikke bare den lange hollenderen alene, må dele på æren for den utrolige prestasjonen.

Se SAF på ekstern a fra Sky Sports

Powered by Labrador CMS