– Kollektivet seiret

SAF fornøyd med sine siste timer som 67-åring.

Publisert Sist oppdatert

Sir Alex Ferguson fremhevet først og fremst laginnsatsen etter onsdagskveldens målorgie på Old Trafford.

United dominerte fullstendig og vant til slutt 5-0, nøyaktig som i det omvendte møtet på DW for vel fire måneder siden.

Det var mange gode enkeltprestasjoner å glede seg over, men manageren mente at det var kollektivet, mer enn noe annet, som sto frem som den store seierherren. Likevel var det umulig for ham å unnlate å nevne spillere som Wayne Rooney, Antonio Valencia og Rafael da Silva, spesielt.

– Det var en strålende forestilling, og jeg er svært fornøyd med innsatsen, sa han til MUTV like etter kampslutt. Deretter gikk han direkte over til å skamrose mannen med trøye nummer 10:

– For en vinnervilje!

– Han viste det på søndag, og han viste det igjen her i kveld – Wayne Rooney var absolutt fantastisk. Energien og viljen til å vinne er helt hinsides. Jeg er også veldig fornøyd med Antonio Valencias bidrag, og ikke minst det faktum at han fikk seg nok en scoring. Han kommer til å finne nettmaskene for oss flere ganger fremover.

– Og så var det fantastisk å se Rafael feire scoringen sin ved å løpe i retning sin bror. Begge to elsker å spille, og det er utrolig å se den entusiasmen de legger for dagen. Akkurat det er en kvalitet som ofte blir undervurdert. De to brødrene er virkelig toppen!

Nøkkelen ligger i forsvaret

– I tillegg gir Vidic og Brown en ekstra trygghet både for lagkameratene som sådan og for balansen i laget. Nøkkelen ligger nok i at vi nå ser forsvarsspillere komme tilbake (fra skader). Når alle er tilbake vil vi få en mye bedre lagenhet, sa Fergie, nå til Sky Sports.

– I kveld spilte imidlertid hele laget god fotball. Egentlig har jeg ikke lyst til å trekke frem enkeltspillere på dette stadiet av sesongen, for hver eneste mann er nødt til å bidra med sitt – slik de gjorde i kveld.

Sesongbeste?

– Jeg mener at førsteomgangen spesielt var en av de beste vi har prestert så langt i sesongen. Bevegelsene satt, tempoet var høyt, og vi skapte massevis av sjanser.

– Men jeg synes vi klarte å holde det gående hele kvelden. Vi visste at der lå muligheter til flere scoringer. Man vet aldri, men målforskjellen kan bli viktig nok mot slutten av sesongen. Vi ligger nå to poeng bak Chelsea, med 27 plussmål, mens de har 29 og Arsenal har 30. Jo da, vi har gode muligheter, sa en glad Sir Alex før han dro hjem for å blåse ut 68 stearinlys.

Kilder: ManUtd.com og Sky Sports

Powered by Labrador CMS