Lettet De Laet

En nervøs Ritchie De Laet la nervene igjen i garderoben.

Publisert Sist oppdatert

– Det gikk mye hurtigere enn hva jeg er vant til fra reservelaget, men Nemanja, Wes og Ji hjalp meg hele veien, sa en glad og lettet Ritchie De Laet til MUTV etter sin første start siden mai.

Det ble 90 utfordrende, men verdifulle minutter som venstreback, og den 21 år gamle belgieren klarte seg rimelig godt, både mot David Bentley og Aaron Lennon.

– De to er forskjellige typer spillere, så jeg måtte takle oppgaven på forskjellige måter. Da Lennon kom over på min side i de siste 10-15 minuttene, ble jeg tvunget til å omstille meg. Men som profesjonell fotballspiller må man lære å tilpasse seg, sa den tidligere Stoke-mannen, og innrømmet å ha vært nervøs før kampen:

– For unge spillere er det bestandig mye nerver involvert når man entrer garderoben og vet at man skal spille. Da ønsker du bare å komme deg utpå så fort som mulig. Samtidig er det din store sjanse, så du må holde litt igjen for å prøve å unngå tabber. Av den grunn er det viktig å komme seg helskinnet gjennom de første minuttene.

De Laet om lagkamerat og tomålscorer Darron Gibson:

– Han driver skuddtrening hver eneste dag. Av og til går de høyt over eller langt utenfor, men nå scoret han to flotte mål og spilte ellers en glimrende kamp. Han gikk dypt for å hente ballen, for så å viderebefordre den til angriperne; nøyaktig hva man forventer av en sentral midtbanespiller.

Kilde: ManUtd.com

Powered by Labrador CMS