Hyller Giggsy

Sir Alex lot seg spesielt imponere over veteranen sin.

Publisert Sist oppdatert

Selv var manageren forhindret fra å lede laget sitt på Fratton Park, men fra tribuneplass fikk han likevel se spillerne reise seg kraftig etter en middelmådig førsteomgang. Æren for det, om vi tolker ham riktig, går først og fremst til Ryan Giggs.

– En fantastisk spiller, en sjelden vare. Han kommer til å spille i minst to år til, sa den imponerte tribunesliteren til MUTV.

Giggs – som søndag fyller 36 år – sørget etter pause for målgivende til 2-1, skaffet deretter straffesparket som førte til 3-1, og avsluttet ved selv å fastsette sluttresultatet til 4-1. Det gjorde han med et frispark over muren og ned i keepers høyre hjørne.

Det fikk Ferguson til å utbryte:

– Gratulerer med dagen! Det blir hans 36. her i livet. Bare vent til han blir 67. Men da tror jeg han har pensjonert seg!

– Godt keeperspill

Men det var ikke bare Giggs som fikk velfortjent ros av sjefen. Tomasz Kuszczak har ikke bestandig vært like patent når han en sjelden gang har fått sjansen, men mot Portsmouth vartet polakken opp med flere avgjørende inngripener.

– Tomasz gjorde tre fantastiske redninger, så vi har mye å takke ham for. Han gjorde en absolutt topp forestilling, så vi er veldig godt fornøyd med innsatsen hans.

Svakt i første, mye bedre i andre

Rent spillemessig var det mye å utsette på rødtrøyenes forestilling, spesielt før pause da Portsmouth til tider fikk altfor lett spillerom. Med litt mer hell og dyktighet kunne det blitt en pinlig ettermiddag for Sir Alex' mannskap. Manageren ble derfor glad over å høre pausesignalet.

– Jo da, pausen kom på et beleilig tidspunkt for oss. Deretter var det viktig å holde hodet kaldt og konsentrere oss om å spille fotball. Det var viktig med den tidlige scoringen, for den tvang dem til å åpne seg opp. Og det var nettopp det som skjedde. Vi holdt disiplinen oppe, spilte bra fotball og fortjente seieren. 4-1 på bortebane, jo det er jeg godt fornøyd med, sa Ferguson.

Kritiserer linjemannen

En ting han derimot ikke var fornøyd med, var straffesparkavgjørelsen forut for Portsmouth utlikningsmål i første omgang. Det til tross for at tv-bildene tydelig viste at Nemanja Vidic dro i trøyen til Fredric Piquionne, og at linjemannen slik sett var i sin fulle rett til å alarmere dommer Mike Dean.

– Linjemannen satte dommeren under voldsomt press, og det fra en avstand av 50 meter. Slike situasjoner inne i straffefeltet ser man eksempler på hver eneste uke. Spillere i brytekamp og spillere som drar hverandre i trøyene. Dersom alle slike forseelser forårsaket straffespark, så greit nok. Men det skjer jo ikke. Denne linjemannen har nå brudt med vanlig praksis. Det var veldig skuffende å få straffespark imot ved den situasjonen, mente United-manageren.

Hva mener du om straffeavgjørelsen – er du enig eller uenig i Fergusons innvendinger?

Logg inn og del dine synspunkter!

Powered by Labrador CMS