Fornøyd med kampviljen

VIDEO Sir Alex uttrykte glede over spillernes innstilling, men ellers var han ikke spesielt imponert over forestillingen som til slutt endte med en knepen, men fortjent 2-1-seier til ligalederne.

Publisert Sist oppdatert

Seieren, lagets ellevte på rad, betyr at United igjen ligger syv poeng foran Chelsea og Liverpool, og det med én kamp til gode på hver av dem.

I kveld var det Wayne Rooney og Dimitar Berbatov som ble tungen på vektskålen, etter at Newcastle først hadde tatt en tidlig ledelse ved Peter Løvenkrands. Den tidligere Rangers-spilleren utnyttet en sjelden tabbe av Edwin van der Sar, som dermed ødela sine egne sjanser til å sette ny europeisk rekord. Før kampen var det klart at den 38 år gamle hollenderen måtte holde Newcastle fra livet i 89 minutter for å overta belgiske Dany Verlindens snart 20 år gamle europeiske bestenotering på 1390 minutter uten baklengsmål i ligaspill. Van der Sars rekordforsøk endte dermed på 1310 minutter.

"Ja, de (Newcastle) var litt heldige med scoringen sin da Edwin van der Sar rotet det til, men de skapte noen sjanser etter det. Martins skjøt like utenfor nettveggen, og ved ett tilfelle rikosjerte ballen like utenfor bortre stolpe. Jo da, det var noen hårreisende øyeblikk der ja," sa en lettet Sir Alex til Sky Sports etter å ha pakket tre poeng ned i ryggsekken.

"Det var ingen stor forestilling," fortsatte han. "Newcastle var skikkelig giret opp, men det regnet vi med på forhånd. Derfor burde vi også ha taklet situasjonen bedre. I steden fikk vi en forferdelig start.

"Allikevel, med tanke på at vi klarte å komme tilbake etter først å ha blitt liggende under, er dette et godt resultat for oss. Vi har spilt bedre fotball enn dette, og vi var litt skjødesløse med ballen, men det er veldig tilfredsstillende å komme tilbake slik vi gjorde."

Ferguson er overbevist om at spillerne hans vil klare å håndtere presset sesonginnspurten vil føre med seg, først og fremst fordi de har vært med på dette før og vet hva som kreves av dem.

"Vi har vært i denne situasjonen så mange ganger at det spiller ingen rolle om vi spiller først eller sist. Vi setter vår lit til spillernes tålmodighet og erfaring," sa manageren, og viste til spillernes evne til å stå imot det han omtalte som "en annerledes form for utfordring":

"Newcastle spilte aggressivt og suste inn i taklinger overalt. Det skal de ha all mulig kredit for. Likevel, vi klarte å stå imot og fikk med oss poengene."

Se Sir Alex på ekstern a fra Sky Sports

Powered by Labrador CMS