– En stygg ripe i lakken

Mike Phelan er ikke nådig mot spillernes slette innsats i FA-Cupen.

Publisert Sist oppdatert

Aldri før har Manchester United kommet til kort allerede i FA-Cupens 3. runde under Sir Alex Fergusons ledelse. Det sviende, og likefullt sjokkerende tapet mot Leeds får Fergies assistent og høyre hånd (enn så lenge), Mike Phelan til å rase.

– Spillerne som var ute på banen representerte Manchester United, men de klarte ikke å prestere slik en skal forvente av dem, sier assistenmanageren skuffet overfor Sporting Life, og legger til at de rett og slett ikke fortjente bedre: – Måten vi spilte på gjorde at vi ikke fortjente å avansere i denne turneringen.

Det er gått fem år siden United sist kunne heve englands mest prestisjefylte cup-trofé stolt over hodet, og Phelan sier han opplever cup-exiten som et stort slag i trynet.

– Dette er slag i trynet for oss, for våre ambisjoner er å være med hele veien i slike turneringer. Å ryke ut på dette stadiet av turneringen er derfor uakseptabelt!

47-årige Phelan, som i 2008 ble utnevnt som Fergusons assistent, klarer imidlertid ikke helt å sette fingeren på hva som skyldtes den svake forestillingen, men mener at dette var en dag hvor det slettes ikke ville seg for De røde djevlene.

– Vanligvis velger vi en startoppstilling bestående av enten erfarne spillere eller ungutter. Denne gangen valgte vi å gå for en blanding, men det ville det seg bare ikke, avslutter han sukkende.

Les også: – Mike Phelan ønsket av Burnley

Kilder: Sporting Life, Sky Sports, ManUtd.com.

Powered by Labrador CMS