– Byttene gjorde susen

Mike Phelan etter seieren over Braga.

Publisert Sist oppdatert

Sir Alex’ høyrehånd var mannen som fikk ansvaret med å betjene pressen etter onsdagens kamp på Estádio Municipal.

Phelan la ikke skjul på at han var lettet over utfallet, spesielt på bakgrunn av det tannløse spillet som ble vist helt frem til lysanlegget sviktet etter 56 minutter. På det tidspunktet ledet hjemmelaget 1-0 etter scoring på straffespark like etter pause, og det var ingen tegn til at United ville klare å komme tilbake.

Men så skjedde det altså – igjen.

Da lyset omsider var tilbake, ble Rio Ferdinand kastet innpå for å erstatte en skadet Jonny Evans. Siden fulgte så Robin van Persie for en skuffende Danny Welbeck, mens Antonio Valencia fikk avløsning på høyrebacken da Rafael da Silva tok over for Nani.

Og vips, så begynte United å vise tenner. Likevel måtte det litt flaks og tilfeldigheter til.

Van Persie utnyttet en gavepakke idet kampuret viste 80 minutter, før Wayne Rooney banket inn 2-1 på straffespark og Chicharito fastsatte sluttresultatet på overtid. På papiret en overbevisende seier, men det var det så langt ifra.

– At vi scoret tre mål her i kveld, det overrasket meg litt, for i første omgang gjorde vi egentlig ikke noe annet enn å holde på ballen, medga Mike Phelan.

Han forsøkte å forklare snuoperasjonen med hendelser helt utenfor noens kontroll:

– Det er mulig at måten det hele utviklet seg, med strømbrudd, kraftig regnskyll og et raskt, påtvunget spillerbytte (Rio Ferdinand for Jonny Evans), bidro til å snu oppgjøret til vår fordel. Vi fikk i hvert fall opp tempoet.

– Deretter ble Robin (van Persie) avgjørende i arbeidet med å løfte laget høyere opp på banen. Så snart han kom inn spilte vi mer inn i rommet bak midtbanen deres. Og så tok han jo vel vare på sjansen da den bød seg.

Gruppevinnere allerede

Seieren var Uniteds fjerde av like mange mulige i høstens gruppespill. Det betyr at laget har vunnet Gruppe H allerede, og er klare for 1/8-finale i februar/mars. Responsen på fjorårets mislykkede kampanje kunne med andre ord ikke ha vært bedre.

– Målet vårt denne høsten var å komme oss videre så fort som mulig, forklarte Phelan.

– Forrige sesong skuffet vi stort, det er vi alle klar over, og jeg tror supporterne ønsket seg en reaksjon fra vår side.

– Derfor tror jeg det var svært viktig å finne flyten tidlig i turneringen denne gang, og det klarte vi.

Og nå – Premier League

Til tross for at gruppeseieren allerede er i boks, insisterte Phelan videre på at laget vil fullføre sine forpliktelser i de to gjenstående kampene:

– Dette gir oss jo sjansen til å sjekke ut noen andre spillere, og det er jeg sikker på at vi kommer til å gjøre. Samtidig må vi vise turneringen respekt.

– Og som Manchester United kommer vi til å gjøre det. Likevel, det var viktig å få jobben unna så fort som mulig, slik at vi fremover kan konsentrere oss om Premier League, avsluttet en gjennomvåt, men tilfreds Phelan.

Powered by Labrador CMS