– Poengene det viktigste

Michael Carrick brydde seg ikke om at lagprestasjonen ikke var av ypperste klasse. I stedet var han smørblid over tre poeng i en tett og jevnspilt bortekamp.

Publisert Sist oppdatert

Da den for anledningen snakkesalige midtbanemannen ble intervjuet av klubbens offisielle hjemmesider etter kampslutt lørdag ettermiddag, var han rask med å erkjenne at det ikke akkurat var noen festforestilling som hadde utspilt seg foran de 20.295 fremmøtte på Liberty Stadium.

For Carricks vedkommende ble de rødes prestasjoner på walisisk jord likevel karakterisert som det reneste flisespikkeri. Alt Wallsend-mannen til syvende og sist brydde seg om, var nemlig at samtlige tre poeng fikk være med hjem igjen til den røde delen av Manchester.

– Vi presterte ikke vårt beste, men vi er fornøyde, vi! Det er jo alltid fint med tre poeng. Fotballen vi spilte var kanskje ikke så god eller velspilt som den burde ha vært, men 1-0 er også en seier – og det tar vi med oss. Det viktigste i denne fasen av sesongen er jo at vi plukker poeng. Så får vi heller se hvordan vi ligger an ved juletider, også ta det derfra, sa Carrick til MUTV.

1-0 x 3 i ligasammenheng

Manchester United fant veien til nettmaskene ved hele 25 anledninger på Premier League-sesongens åtte første kamper, men etter det skrekkelige 1-6-tapet hjemme mot byrival City, har de målrike og virkelig komfortable seierne uteblitt for Sir Alex Fergusons mannskap.

Og i går tok laget altså sin tredje strake 1-0-seier i ligasammenheng. Men, med den selvsagte forutsetningen at lagets poengsanking fortsetter i samme spor, gir imidlertid Michael Carrick nærmest blaffen i det faktum at hyppigheten i antall storseiere etter hvert har blitt redusert.

– Naturligvis er det jo slik at vi ønsker å score så mange mål som mulig, men det er ingen ting å bekymre seg over. Det handler om å vinne kamper, og det er et godt signal at vi vinner kamper av denne sorten. Vi har heller ikke spilt vårt beste den siste tiden, men vi regner med at ting vil stemme bedre for oss utover i sesongen, uttaler han – og legger til:

– Vi kommer til å score flere mål nå framover på grunn av alt talentet som er i denne klubben. Vi har sterk tro på at vi kan klare det, men på nåværende tidspunkt handler det mer om å kjempe seg til trepoengere og vise styrke og karakter, poengterer Carrick.

Frustrert over mangelen på spilletid

Carrick har stort sett befunnet seg ute i kulden så langt denne sesongen, og gårsdagens kamp fra start var sågar den første i Premier League-sammenheng.

Da var det naturligvis storartet for midtbaneankeret å kunne smykke seg med Sjefens lovord for innsatsen. Men, samtidig innrømmer 30-åringen at tilværelsen som benkevarmer har vært frustrerende.

– Jeg – som alle andre – ønsker å få spille hver eneste kamp. Men samtidig forstår jeg situasjonen; det er en lang sesong, og jeg har jo vært i denne situasjonen også tidligere, erindrer han.

– Da har det likevel blitt til at jeg har en god sesong. Men jeg forholder meg tålmodig selvom det tidvis er frustrerende, så får jeg heller bare være klar. Jeg trivdes i hvert fall mot Swansea, avsluttet han.

Powered by Labrador CMS