Nå har dere sjansen, Van Gaal

United har et tøft program de neste ukene, men kan befinne seg innenfor topp fire om kort tid om alt går etter planen.

Publisert Sist oppdatert

Etter landslagspausen går United inn i en av de viktigste fasene av sesongen. Sir Alex Ferguson sa i sin tid at dersom United hadde kontakt med teten etter juleprogrammet så var det gode sjanser for ligagull. Da gjelder vel det samme for topp fire?

United har nettopp møtt Chelsea og City, men programmet fram til jul er minst like utfordrende. Det er det imidlertid for mange av de andre topplagene også, og i løpet av de seks neste ukene møtes lag innenfor topp syv hverandre seks ganger. Det er med andre ord mange poeng på spill og gode muligheter for å ta innpå eller rykke i fra.

United.no har sett terminlisten og funnet ut at dersom mannskapet til Louis van Gaal gjør jobben i ukene framover er det ikke usannsynlig at starten på 2015 blir langt mer optimistisk enn det høsten 2014 har vært.

  • Med full pott på de tre neste kampene kan United være innenfor topp fire om tre uker.
  • United har det nest tøffeste kampprogrammet av topplagene.
  • Syv innbyrdes oppgjør blant topplagene de neste seks rundene.

Et ønskescenario

Dersom vi ser på de tre neste kampene møter United Arsenal (B), Hull (H) og Stoke (H). Samtidig møter flere av topplagene hverandre, og med seier i sekspoengskampen på Emirates og oppskriftsmessige poeng på Old Trafford kan mye endre seg på kort tid.

UNITED-SJEF: Louis van Gaal.
UNITED-SJEF: Louis van Gaal.

Hvis United tar ni poeng på de tre neste kampene er det nemlig en god sjanse for at laget befinner seg på den viktige 4. plassen før bortekampen mot Southampton 8. desember. Vinner de den toppkampen også kan de fort gå forbi samme motstander på tabellen og ta 3. plassen.

Det er imidlertid viktig å understreke at disse beregningene naturligvis er basert på sannsynlighet, ettersom vi ikke har noen spådamer i united.no-redaksjonen. Eksempelvis har vi regnet med at Southampton kun tar tre poeng mot Aston Villa (B), City (H) og Arsenal (B), at Swansea taper mot City (B), og at West Ham tar maks fire poeng på sine tre neste kamper.

Programmet

For å se litt lenger har vi også tatt en kikk på kampprogrammet til topplagene de neste seks rundene.

I oversikten har vi regnet ut hvor vanskelig hvert lags program er ved å gi motstanderlagene poeng fra 1-20 hvor Chelsea som leder tabellen er verdt 20 poeng og Burnley som ligger sist er verdt 1 poeng. Jo flere poeng, jo vanskeligere kampprogram.

Hvis vi begynner med programmet til United ser vi at det er noen tøffe uker i vente. Kun Arsenal har et antatt verre kampprogram. United møter blant annet et revansjelystent Arsenal, sensasjonelle Southampton, et beintøft Stoke-lag og erkerival Liverpool. I tillegg kommer kampene mot Hull og Aston Villa hvor Louis van Gaal forhåpentligvis har budsjettert med seks poeng. Denne perioden kommer altså på andre siden av landslagspausen etter at United nettopp hadde et enda tøffere program med kamper mot Chelsea og City.

Verst er det vel imidlertid kanskje for Southampton som møter tre lag innenfor topp syv de neste ukene, i tillegg til en vanskelig kamp mot Everton. Arsenal er likevel laget som har det tøffeste programmet på papiret, men realistisk sett skal nok Southampton merke det mer.

Chelsea har allerede skaffet seg en komfortabel luke på fire poeng, og det vil ikke være overraskende om forspranget er enda større i slutten av desember. Ligalederen har nemlig det enkleste programmet og møter ingen av topplagene de neste seks kampene.

Ellers har både Swansea og West Ham et overkommelig program, selv om de møter hverandre i en kamp hvor noen uansett vil tape poeng. Når det gjelder City ligger de midt på oversikten vår med bortekampen mot Southampton som den største utfordringen.

Oversikt: de neste 6 rundene

1. Chelsea: WBA (H), Sunderland (B), Tottenham (H), Newcastle (B), Hull (H), Stoke (B)
= 55 poeng

2. Swansea: Manchester City (B), Crystal Palace (H), QPR (H), West Ham (B), Tottenham (H), Hull (B)
= 56 poeng

3. West Ham: Everton (B), Newcastle (H), WBA (B), Swansea (H), Sunderland (B), Leicester (H)
= 58 poeng

4. Manchester City: Swansea (H), Southampton (B), Sunderland (B), Everton (H), Leicester (B), Crystal Palace (H)
= 60 poeng

5. Southampton: Aston Villa (B), Manchester City (H), Arsenal (B), Manchester United (H), Burnley (B), Everton (H)
= 64 poeng

6. Manchester United: Arsenal (B), Hull (H), Stoke (H), Southampton (B), Liverpool (H), Aston Villa (B)
= 67 poeng

7. Arsenal: Manchester United (H), WBA (B), Southampton (H), Stoke (B), Newcastle (H), Liverpool (B)
= 76 poeng

Powered by Labrador CMS