Magz

«Bør ikke være for mye å forvente at de lærer av sine feil»

Publisert Sist oppdatert

Det er snart så man ikke lenger kan telle på ti fingre hvor mange ganger Ralf Rangnick har snakket om at United må begynne å spille bra ikke bare i 30, 45 eller 70 minutter av gangen, men i 90 minutter pluss tillegg. 

Oddsen er også relativt lav for at dette blir tema igjen de gangene tyskeren møter pressen i timene og dagene etter lørdagens kamp.

Mot Saints holdt ikke håpet om en 90 minutter lang United-dominans lenger enn til omtrent halvtimen.

Plutselig var det bortelaget som skapte det som var av muligheter. Såkalte 100 prosent-sjanser var det ikke, men når det kommer to og tre av dem på kort tid, blir det fort mål, også før hvilen.

Når det ikke skjer, og nullen tross alt holder inn til pause, bør det ikke være for mye å forvente at United har lært av sine feil etter Burnley-kampen og våkner av skremmeskuddet mens nullen fortsatt er i behold.

CHe
SLIPPER INN ETTER PAUSE IGJEN: Det virker som at United ikke helt får med seg at pausen slutter når dommeren blåser i gang kampen igjen om dagen.

Men den gang ei.

Plutselig var United-spillerne en meter unna sine motstandere i to Southampton-trekk på rad – og vips – så gikk hele den røde forsvarsmuren i oppløsning som en sukkerbit i en kaffekopp.

Så fort gjort er det å slippe inn mål når man spiller fotball i Premier League.

Etter forrige kamp skrev lokalavis Manchester Evening News at det ikke er vanskelig å skjønne hvorfor Rangnick har ansatt en idrettspsykolog, nettopp fordi United sliter såpass med å holde hodet kaldt gjennom 90 minutter.

Rangnick har senere innrømmet at de ujevne forestillingene nok handler om «mentale problemer» og det spørs om ikke Sascha Lense må i aksjon i løpet av helgen for å få spillerne på de rette tankene før neste ball sparkes på Old Trafford.

United hentet seg nemlig aldri inn igjen mot Southampton, og det var gjestene som må sies å ha vært det beste laget gjennom mesteparten av andreomgangen.

Manchester United v Southampton - Premier League
MÅ FÅ GUTTA I GANG: Det satt i den første halvtimen mot Saints. Deretter svikta det for Ralf Rangnicks menn.

Dermed ble den brente gigantsjansen helt i åpningen av kampen Cristiano Ronaldos største mulighet til å få slutt på den nå seks kamper lange måltørken – hans lengste på over et tiår.

Faktisk må vi tilbake til hans forrige periode i United, i årsskiftet mellom 2008 og 2009. Den gangen gikk det syv kamper mellom scoringen mot Gamba Osaka i klubb-VM og straffesparket mot Derby.

Den gang hadde den da 23 år gamle portugiseren vunnet gullballen bare noen få måneder i forveien. Denne gangen kommer den tråe perioden rundt veteranspissens 37-årsdag, og det er ikke direkte unaturlig at det begynner å hviskes om at alderen kanskje også tynger den ikoniske portugiseren.

Manchester United v Southampton - Premier League
MISFORNØYD: 2022-utgaven av Cristiano Ronaldo er foreløpig ikke den målsniken tidligere årganger har vist seg å være.

La det være klart – Ronaldo kommer til å score mange flere mål før karrieren er over. Samtidig begynner det å bli et alvorlig problem for United at klubben må sette sin lit ene og alene til en spiller som har såpass lite flyt når Edinson Cavani stadig mangler – uten at uruguayaneren kan sies å være i kjempeform heller.

Rangnick skulle nok også ønske at han snart begynner å få spørsmål om de sportslige prestasjonene til Ronaldo på presskonferansene, istedenfor oppførselen hans. Det slipper han nok heldigvis etter denne.

Skal man trekke frem et lysglimt fra lørdagens oppgjør, må man ett hakk til venstre i angrepsrekka, nemlig til Jadon Sancho. 

Hvis noen skulle lure på hvorfor United betalte 85 millioner euro for å kjøpe engelskmannen ut av kontrakten med Borussia Dortmund i fjor sommer, kan de se lørdagens førsteomgang i reprise.

Ja, 21-åringen bleknet sammen med resten av United etter pause, men kantspilleren er i ferd med å gjøre sitt virkelige og etterlengtede gjennombrudd som United-spiller, om enn noen måneder senere enn først håpet.

Driblinger, pasninger og mål – i førsteomgangen satt det aller meste for den svært så begavede 21-åringen.

Manchester United v Southampton - Premier League
LYSGLIMT: Jadon Sancho hadde en veldig god førsteomgang. Det varmer på det som ble en ellers sur dag, både værmessig og metaforisk.

Det var han som burde ha fått registrert målgivende pasning etter å ha sendt Ronaldo gjennom alene med Fraser Forster.

Det var han som rev seg fri på bakerste stolpe og kunne sette inn pirke ballen over målstreken via gjestenes Kyle Walker-Peters, etter nydelig forarbeid fra Bruno Fernandes og Marcus Rashford.

Så får det bare være at han ikke spilte til verken Ronaldo eller Rashford da United havnet i en tre-mot-én-situasjon i Southampton-boksen bare minutter tidligere.

Man kan jo tilgi ham for å ikke ha full tiltro til sine angrepskollegenes avslutningsevner etter det vi har sett av dem så langt under Rangnick.

Selv om prestasjonskurven dalte utover kampen, var det stort sett han som så mest truende ut i United-angrepet. Nå får vi bare håpe at han tar med seg formen fra de første 45 til tirsdagens Brighton-kamp og at flere av United-spillerne kan heve seg til samme nivå.

Powered by Labrador CMS