Når vi Champions League?

Redaksjonen i united.no spår utfallet av årets sesong. Konklusjon? Gjør klart for neglebiting. Dette blir et rotterace.

Publisert Sist oppdatert

Journalistene i United.no-redaksjonen har spådd hvordan ligatabellen vil se ut etter siste serierunde i mai.

Det store spørsmålet for United-fansen er om Van Gaals menn vil kapre en plass blant de fire beste og dermed kvalifisere seg for neste sesongs Champions League.

Svarene våre spriker, men alle er enige om én ting:

Det er bare å innstille seg på neglebiting. Det kommer til å bli et vanvittig drama helt til den fete damen synger for full hals.

Slik tror vi det går:

Dag Langerød, ansvarlig redaktør United.no og United-supporteren:

Ligamester: Chelsea.
Det mest solide laget. Champions League kan muligens forstyrre litt, men ikke nok. Vinner serien med grei margin, tipper det skjer tre runder før slutt.

Hvilke andre lag tar en Champions League-plass: City, Arsenal og United.
City tar 2. plassen med grei margin. Arsenal tar 3. plassen med grei nok margin, så blir det et bikkjeslagsmål mellom United og Liverpool. Jeg tok en tabell-kalkulator for resten av sesongen, og endte med United og Liverpool på like mange poeng, men United foran på målforskjell – selv om jeg da også medregnet tap på Anfield. Tottenham har en ganske tøff avlslutning, så Southampton var faktisk nærmest United og Liverpool på mitt tips…

Hva blir nøkkelkampene for United:
Liverpool – United. Vinner vi den er en del gjort. Med tap der vil jeg si Chelsea – Liverpool 9. mai. For vår del bør nok ikke Chelsea være ligamestere allerede der, siden vi bør ha dem fullt motivert før de spiller hjemme mot Liverpool i det som er tredje siste serierunde. Tror fort den kan avgjøre Uniteds skjebne, og at vi trenger et Liverpool-tap der. Håper Chelsea kan sikre gullet med seier der, slik at de setter Liverpool på plass. Vi må i alle fall slå de vi «skal» slå, som Aston Villa, WBA, Crystal Palace og Hull. Er vel usikkert om vi klarer det, men går det nogenlunde i boks så handler det om å ikke tape for mange av storkampene. City, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham og Everton venter – det bør helst ikke gi mer enn et par tap og minst én seier. Det er 30 poeng igjen å spille om. Jeg tror 18-20 poeng sikrer Champions League-plass. Vi har 53 poeng nå. Vi bør opp på minst 71-73…

Steinar Madsen, journalist United.no og United-supporteren:

Ligamester: Chelsea
Ingen overraskelse der. Til tross for en viss slitasje cruiser de inn til mesterskapet.

Hvilke andre lag tar en Champions League-plass: City, United og Arsenal
Uten å overbevise øker City avstanden ned til tredjeplassen. Den sikrer United seg etter en dramatisk 2-1-seier over Arsenal i sesongens siste hjemmekamp. OBS: Utrolig nok vil United avslutte hele ni poeng foran Tottenham på 5. plass.

Uniteds nøkkelkamper: Egentlig alle, men ekstranøkkel til Tottenham, Liverpool og Arsenal, tre klubber med samme målsetting om å kapre en av de to ledige bak tetduoen.
Vi bør unngå tap i de to første, og deretter sette Arsenal på plass i mai.
 

Håkon Aaberge, journalist United.no:

Ligamester: Chelsea
Fordi City ikke er gode nok til å by på virkelig tøff konkurranse. Det eneste som kan stoppe Chelsea nå er om Terry og Cahill fortsetter med å markere hverandre på alle dødballer.

Hvilke andre lag tar en Champions League-plass: City, Arsenal og Liverpool.
United har et tøft kampprogram igjen, og er avhengig av å gjøre det godt mot topplagene. I tillegg må vi heve oss på bortebane mot de andre mindre gode lagene, der har vi vært for dårlige. Alt i alt tror jeg Arsenal (som har et veldig fint (bare ikke for oss) kampprogram) og Liverpool blir for sterke i år. Men United gir seg nok ikke uten kamp.

Hva blir nøkkelkampene for United:
Mange viktige kamper står igjen, men først og fremst vil jo bortekampen mot Liverpool kunne bli veldig avgjørende. Jeg tror vi vil være nesten helt avhengige av å ta poeng med i bagasjen østover til Manchester igjen, og en seier ville jo åpenbart betydd utrolig mye.


Mats Arntzen, journalist United.no:

Ligamester: Chelsea
Er det egentlig noen tvil? Forhåpentligvis plukker Mourinhos menn 12 poeng mot Southampton, Hull, Stoke og QPR. Da tror jeg Mourinho kan finne frem kalkulatoren og se seg fornøyd med ett poeng mot United på Stamford Bridge 18. april.

Hvilke andre tar en Champions League-plass: Manchester City, Arsenal og Manchester United.
Jeg klarer ikke å se at City og Arsenal skal kunne rote bort det her – de blir nummer to og tre. Fjerdeplassen står mellom United og Liverpool. Det er så uhyre åpent og jevnt. Kanskje er omkampen mot Blackburn og en eventuell semifinale mot Aston Villa det som vipper det i Uniteds favør. Begge lag kommer til å plukke om lag 20 poeng på de ti siste kampene. Uniteds fem siste kamper kan bli mot lag som ikke har noe å spille for. Jeg tror United trekker et strå som er ørlite lengre enn Liverpool sitt.

Hva blir nøkkelkampene for United: Jeg tror United slår Tottenham og at Liverpool vinner greit mot Swansea denne runden. Så er det duket for kampen på Anfield: United blir nummer fire om de vinner den. Liverpool er favoritter om de vinner. Dersom det blir uavgjort, er det fortsatt helt åpent. Helgen etter skal Liverpool til The Emirates – det er potensiell matchball for dem.


Bjarte Valen, journalist United.no og United-supporteren:

Ligamester: Chelsea.
Om Chelsea snubler vil det være en sensasjon. Har et solid forsprang og et overkommelig kampprogram. De spiller seks av de 11 siste kampene hjemme og møter dessuten, med unntak av Arsenal, alle de andre topplagene på Stamford Bridge.

Hvilke andre lag tar en Champions League-plass: City, Arsenal og United (såvidt)
City ligger best an av kobbelet bak Chelsea og har et greit program igjen. Arsenal spiller seks av de siste ti kampene på Emirates og kommer til å vinne flesteparten av dem. Den virkelige kampen står mellom United og Liverpool og her blir det uhyre jevnt. Liverpool er i veldig bra slag om dagen, men det tøffe kampprogrammet de har hatt vil før eller senere slå negativt ut for Brendan Rodgers. Seks av de ti gjenstående kampene spilles borte. På min tabellkalkulator ender både United og Liverpool på 72 poeng, men United kniper fjerdeplassen på bedre målforskjell. Da har jeg lagt inn tap mot både Liverpool på Anfield, Chelsea på Stamford Bridge og City på Old Trafford.

Hva blir nøkkelkampene for United: Den siste hjemmekampen mot Arsenal peker seg ut. Tottenham til helgen blir viktig for å få positivitet i gruppen igjen snarest råd. Hjemmekampen mot City og turen til Stamford Bridge blir også viktige, men vel såviktig blir kampene mot West Brom, Villa og Hull. Det er slike kamper vi ikke har råd til å tape nå. Kampen på Anfield peker seg ut som den United for alt i verden må unngå å tape, men oppgjøret som kan bli helt avgjørende for United, er siste hjemmekamp mot Arsenal. Jeg vil føle en enorm lettelse om United har distansert både Tottenham og Liverpool før den kampen spilles.

Ole Alexander Saue, journalist United.no:

Ligamester: Chelsea.
I november kom jeg med outsider-spådommen om at Manchester City ville ta gullet, da jeg var sikker på at de hadde rutinen i laget til å stå løpet ut, mens Chelsea ville dabbe av som følge av slitne spillere, da Mourinho tviholder på sine faste spillere. Nå ser imidlertid Chelsea ekstremt sterke ut, mens konkurrente avgir poeng. At de røk ut av Champions League gjør sjansene og Mourinhos vinnerlyst – om mulig – enda større.

Hvilke andre lag tar en Champions League-plass: City, Arsenal og Liverpool.
City er bankers – jeg tror de tar andreplassen uten å avgi særlig mer poeng. Arsenal og Liverpool ser ut til å bare bli bedre og bedre, mens United viser lite tegn til fremgang, og avgir poeng i kamper de vanligvis vant under Ferguson.

Hva blir nøkkelkampene for United: Det gjenstår en svært tøff periode for United, med bl.a. Chelsea, Tottenham og Liverpool – på Anfield – igjen. Alle kampene blir viktige, men selvsagt vil en «sekspoenger» over Liverpool gjøre mye av jobben.

Powered by Labrador CMS