Har tettet en luke på ti poeng

Publisert Sist oppdatert

Endelig.

Etter onsdagens poeng mot West Ham er United inne i topp fire for første gang siden 14. september.

Etter onsdagens poeng er det også første gang i hele sesongen at United har en liten luke til laget rett bak topp fire, selv om den bare er på ett poeng.

Dermed trenger United «bare» ett poeng borte mot Leicester søndag for å ta den viktige Champions League-plassen.

United kan faktisk også havne i Champions League med tap søndag, men da må Chelsea i så fall tape mot et Europa League-jagende Wolverhampton på Stamford Bridge.

I så fall ender United i topp fire uansett.

Lå ti poeng bak

Det har likevel vært en mildt sagt variabel sesong.

Etter at Joshua King lurte Aaron Wan-Bissaka og senket United på Dean Court 2. november var avstanden opp til Chelsea på 4. plass hele ti poeng.

Dette ble tettet litt gjennom november og desember, men da United på lille, lille julaften, cirka halvveis i sesongen, rotet seg bort med et 2-0-tap borte mot Watford, så lå Solskjærs menn fortsatt sju poeng bak Chelsea.

Etter to strake tap mot Liverpool og Burnley i januar og 24 spilte kamper så var det fortsatt også seks poeng opp til Frank Lampards menn på 4. plass.

183 dager uten ligatap

Men så kom Bruno Fernandes.

Han spredte kvalitet, tro og selvtillit til de rundt seg og etter det nevnte tapet mot Burnley 22. januar har ikke United tapt i Premier League.

Det er 183 dager uten ligatap, det, selv om det er en drøy coronapause inni der.

Det har blitt åtte seirer og fem uavgjorte, og dermed 29 av 39 mulige poeng.

Ingen Premier League-lag, selv ikke Liverpool og Manchester City, har tatt like mange ligapoeng som United siden Bruno Fernandes kom til klubben.

Premier League-målforskjellen på de 13 kampene er 30-8 i Uniteds favør.

Så er det bare å krysse fingrene for at gutta ror dette i land borte mot Leicester søndag kveld.

Merk: Skulle United mislykkes i topp fire-kampen så har Solskjærs menn enda en sjanse til å nå Champions League. Vinneren av Europa League, der United skal gjennom 8. delsfinaleretur, kvartfinale og mulig semifinale og finale i august, får nemlig også en Champions League-plass.

Powered by Labrador CMS