Ligainnspurten – Chelsea og Everton Uniteds største utfordrere?

Publisert Sist oppdatert

Det gjenstår ti ligakamper denne sesongen, og det ser ut som om ligagullet er for langt unna for Uniteds del.

Hvis United vinner alle sine ti siste kamper så kan de få 84 poeng denne sesongen. I så fall må ligaleder Manchester City tape fire av sine siste ni kamper for at United skal ta gull.

Siden City bare har ett tap (mot United) siden november så virker det vanskelig. I tillegg krever det regnestykket altså at United plutselig vinner ti på rad. Det blir nok mildt sagt også vanskelig.

Det betyr at resten av Premier League-sesongen handler om en mulig 2. plass og en trygg posisjon i topp fire.

United.no har derfor sett på hvordan ligavslutningen er for United og de ulike rivalene, og for å begynne med det mest gledelige.

På papiret, for United, ser det ikke så verst ut.

Manchester Uniteds ligaavslutning

United har ti kamper igjen å spille. Hvis United i de ti kampene tar like mange poeng mot de lagene vi da møter som vi gjorde i den første halvdelen av sesongen så vil ligainnspurten gi 23 poeng av 30 mulige.

I så all ender United på 77 poeng – 11 mer enn forrige sesong.

Da skal topp fire – og trolig 2. plassen – gå greit i boks.

Det er også verdt å merke seg at United kun møter ett av de andre topp fire-lagene i de ti kampene, og den kampen (mot Leicester) spilles også på Old Trafford.

Selv om United har vært veldig gode borte det siste året, så høres det jo egentlig ikke ut som en ulempe at seks av de ti siste kampene også spilles på hjemmebane.

KJEMPER OM 2. PLASSEN: Bruno Fernandes og lagkameratene.

Med unntak av Chelsea og Tottenham så har United også klart bedre målforskjell enn de fleste bak. Det kan også bli avgjørende helt på tampen.

Ligainnspurten, med kamper mot Fulham og Wolves, kunne også vært atskillig verre.

Gjenstående kamper:

West Ham (H)
Brighton (H)
Tottenham (B)
Burnley (H)
Leeds (B)
Liverpool (H)
Villa B)
Leicester (H)
Fulham (H)
Wolves (B)

Snittposisjonen på disse motstanderne: 10,5

Selv et forsiktig anslag på poengfronten vil være at de kampene gir minst 18-20 poeng. I så fall vil United forbedre fjorårets poengfangst, og nærme seg 72-75 poeng. Hvis de tar mer enn 20 poeng vil de altså endre på øvre halvdel av 70-tallet.

Leicesters ligavslutning:

Leicester har ett poeng mindre og klart dårligere målforskjell enn United før de ti siste kampene.

Det er også én viktig ting å legge merke til: Leicester skal møte alle de andre topp fire-lagene i ligainnspurten.

LIGGER NÆRMEST UNITED: Men ligainnspurten er ikke den aller letteste for Leicester.

Det virker på papiret heller ikke å være en fordel for Leicester at de avslutter sesongen med tre knalltøffe kamper – borte mot United, borte mot Chelsea og så Tottenham hjemme i siste ligarunde.

Det virker som om april-kampene blir avgjørende her. Leicester har nemlig fire av sine fem neste kamper på hjemmebane, og hvis de skal ha noen som helst sjanse på topp fire så må de nok levere varene, spesielt mot Sheffield United, WBA og Crystal Palace.

Gjenstående kamper:

Sheff. Utd (H)
Man City (H)
West Ham (B)
WBA (H)
Palace (H)
Southampton (B)
Newcastle (H)
Man United (B)
Chelsea (B)
Tottenham (H)

Snittplassering på motstanderne: 10,1

Leicester har på papiret en litt vanskeligere avslutning enn United, og legg altså merke til de tre siste kampene. De skal få slite med å ta flere poeng enn United med denne avslutningen.

Chelseas ligaavslutning:

Chelsea ligger fire poeng bak United, og har også fire mål dårligere målforskjell.

Likevel virker de å bli Uniteds største rival, spesielt hvis man ser på kampprogrammet.

Formen er god, og det kan argumenteres for at alle de seks neste kampene er kamper Thomas Tuchels lag fort kan ta full pott i. Gjør de det vil mye avgjøres i en noe vanskeligere ligainnspurt – hvor City, Arsenal, Leicester og Aston Villa venter i de to siste ukene av sesongen.

WERNER LIGGER LITT NEDE: Chelsea har en jobb å gjøre for å hente inn United, men med seks overkommelige motstandere i ligaen de neste ukene så fremstår de likevel som Uniteds kanskje største utfordrer i kampen om 2. plassen.

Det er også verdt å ta med at Chelsea fortsatt også er med i Champions League. Kommer de seg helskinnet gjennom returkampen mot Atletico Madrid blir det noen storkamper der også i april og kanskje mai.

Gjenstående kamper:

Leeds (B)
WBA (H)
Palace (B)
Brighton (H)
West Ham (B)
Fulham (H)
City (B)
Arsenal (H)
Leicester (H)
Aston Villa (B)

Snittposisjon på motstanderne: 10,6

Et høytflygende Chelsea kan selvsagt fort ta 22-25 poeng på disse kampene. I så fall må United altså dårligst være fire poeng dårligere for å holde seg foran.

West Hams ligaavslutning:

London-laget ligger seks poeng bak United, men har også én kamp til gode. Det betyr faktisk at hvis West Ham skulle slå United på Old Trafford søndag så kan de gå opp a poeng med United hvis de vinner hengekampen sin.

Her vil vi vite veldig mye mer om bare noen uker.

David Moyes’ lag skal nemlig møte United, Arsenal, Wolverhampton, Leicester – og også Chelsea – før april er omme. Normalt ville man tenke at det blir spikeren i kista for topp fire-kampen, men hvis de holder følge så langt så har de en sjanse.

Gjenstående kamper:

Man United (B)
Arsenal (H)
Wolves (B)
Leicester (H)
Newcastle (B)
Chelsea (H)
Burnley (B)
Everton (H)
Brighton (B)
WBA (B)
Southampton (H)

Snittposisjon på motstanderne: 10,7

På papiret ser det vanskelig ut for West Ham å ta særlig mer enn 15-18 poeng på disse kampene.

Evertons ligaavslutning:

Carlo Ancelottis menn ligger åtte poeng bak United, men har én kamp til gode.

Har på papiret en meget overkommelig kamprekke de neste ukene. Goodison-laget møter nemlig bare lag fra 7. plass og ned på tabellen i de seks neste kampene, og har også hjemmekamp mot Tottenham og Aston Villa i denne perioden.

Med seirer der så kan de kanskje overraske mange i ligainnspurten.

HAR FORBEDRET SEG KRAFTIG: Men kan Dominic Calvert-Lewin og Everton levere helt inn denne sesongen? Da kan det kanskje bli Champions League-spill neste sesong.

Så er City borte i siste ligarunde åpenbart vanskelig, men med City som trolige seriemestere allerede da så kan det kanskje være en liten fordel å ha den kampen såpass sent.

Hvis Everton ryker ut av FA-cupen mot City i neste runde så vil de heller ikke ha noen forstyrrelser med andre turneringer i ligainnspurten.

Gjenstående kamper:

Burnley (H)
Palace (H)
Brighton (B)
Tottenham (H)
Arsenal (B)
Aston Villa (H)
West Ham (B)
Sheffield United (H)
Wolves (H)
City (B)
Ubekreftet: Aston Villa (B)

Snittposisjon på motstanderne: 10,7

Det virker ikke umulig å ta over 20 poeng på disse kampene. Med 21-24 poeng så vil Everton ha en sjanse.

Tottenhams ligaavslutning:

Tottenham ligger hele ni poeng bak United, men har én kamp til gode.

Det er verdt å merke seg at Tottenham inni alt dette både er opptatt med Europa League og også skal møte Manchester City i ligacupfinalen.

JEG ANER IKKE HVORDAN DETTE GÅR, JEG: José Mourinho før ligainnspurten.

Formen har blitt bedre, og sånn sett skal man kanskje ikke undervurdere José Mourinhos mannskap, men det er noen nøkkelkamper som peker seg ut.

Den første er helgas kamp mot Arsenal, og det neste er dobbeltkampene mot United og Everton – som spilles samtidig som kvartfinalen i Europa League.

Skal Tottenham ha noen som helst sjanse på å ta igjen de ni poengene de nå ligger bak United må de trolig gå feilfritt gjennom disse kampene – og også levere mot de svakere lagene.

Gjenstående kamper:

Arsenal (B)
Southampton (H)
Aston Villa (B)
Newcastle (B)
Man. United (H)
Everton (B)
Sheff. Utd (H)
Leeds (B)
Wolves (H)
Aston Villa (H)
Leicester (B)

Snittposisjon på motstanderne: 10,2

Det er mulig å tenke at dette gir cirka 20 poeng, men husk at Tottenham bør ha minst seks poeng mer enn United for å passere Solskjærs lag på tabellen.

De andre lagene:

Liverpool ligger 11 poeng bak United med like mange kamper igjen å spille. Vi ser det nå som usannsynlig at de henter igjen det på ti kamper – samtidig som de skal håndtere Champions League.

Aston Villa ligger 13 poeng bak United, selv om de har én kamp til gode. Formen har vært såpass variabel de siste ukene at vi ser det som helt usannsynlig at de henter igjen United. De møter også Tottenham to ganger, Liverpool, City, United, Everton og Chelsea i ligainnspurten.

Arsenal ligger 16 poeng bak United, selv om de har én kamp til gode. Glem dem!

Powered by Labrador CMS