– En god sjanse til topp fire om vi slår Chelsea

Merkelige ting skjer på starten og slutten av en sesong, sier Ole Gunnar Solskjær om det som har skjedd i topp fire-kampen i det siste.

Publisert Sist oppdatert

Jakten på en topp fire-plassering er fortsatt spennende, til tross for mange tap i det siste.

– Hvis du fortalte meg at vi kom til å tape mot Wolves, Everton og City, så ville jeg sagt at vi var ute av kampen, men merkelige ting skjer på starten og slutten av en sesong, sier Solskjær – og sikter til alle poengtapene også topp fire-rivalene våre har hatt.

Hvis United vinner alle sine kamper, så trenger en følgende i de siste kampene for å gå forbi de tre London-lagene vi kjemper mot:

  • Tottenham: Spurs kan ikke vinne noen av sine to siste kamper (Bournemouth borte, Everton hjemme) hvis United skal gå forbi – på grunn av klart bedre målforskjell.
  • Chelsea: I tillegg til at vi må slå Chelsea, så må Chelsea sannsynligvis i tillegg avgi poeng mot enten Watford (H) eller Leicester (B). Eventuelt, hvis vi slår Chelsea med mange mål, så har vi også en liten mulighet til å gå forbi på målforskjell.
  • Arsenal: Arsenal må avgi minst tre poeng på sine tre siste kamper: Leicester (B), Brighton (H) og Burnley (B).

United må altså gå forbi to av disse tre lagene. Det er kanskje ikke det mest sannsynlige utfallet selv med seier mot Chelsea, men det er i alle fall definitivt mulig.

– Alle mine spillerne kan nå våkne opp med visshet om at hvis vi slår Chelsea, så har vi en veldig god sjanse til å klare en topp fire-plassering. Vi ville alle takket ja til det utgangspunktet [for noen uker siden], mener Solskjær.

– Det er en måte å endre hvordan en tenker om det som har skjedd i det siste. Du kan ikke gjøre noe med det nå, en må bare se frem mot de neste tre kampene.

Powered by Labrador CMS