Den store forskjellen

Er kampbelastningen én av grunnene til at Ángel Di María har virket mer menneskelig de siste kampene?

Publisert Sist oppdatert

Etter en fantastisk start på United-karrieren har superkjøpet Ángel Di María vært mer normal de siste kampene, og under pari sist mot Crystal Palace. Det vitner også lesernes spillerbørs om, der argentineren har gått fra toppkarakter 9,22 mot QPR til sesongdårligste 5,54 mot Palace.

Forklaringen er gjerne sammensatt. Han har blant annet skiftet posisjon i laget og etablert seg i et nytt land, en ny klubb og ny kultur og med superstarten gikk forventningene til ham i taket med en gang. Samtidig kommer man ikke unna at Di María har hatt et tøffere (og morsommere) år enn de aller fleste.

Passerte 50

stats20

Blind står med 46 kamper for Ajax, Nederland og United, mens David de Gea er den som har spilt mest av alle som har vært United-spillere hele året. Han står med 39 kamper, mens Wayne Rooney og Robin van Persie har spilt mest av utespillerne med 36 kamper totalt for United og respektive landslag. Likevel er det altså hele 14 kamper mindre enn hva Di Maria har fått med seg.

Evans færrest av de «faste»

Ni United-spillere har spilt 30 kamper eller mer på A-lagsnivå i 2014, men det er verdt å merke seg at veldig mange har spilt mindre enn halvparten av det antallet kamper som Di Maria har måttet i aksjon i. Rafael har for eksempel «bare» vært i aksjon 20 ganger i 2014 grunnet skader og laguttak, mens Jonny Evans bare har vært på banen 12 ganger i 2014.

Det er kanskje noe overraskende at Adnan Januzaj er oppe på en 9. plass over spillere med flest A-lagsopptredener, men han har uansett blitt byttet ut eller inn i to av tre kamper. Det er altså ganske så sjelden unggutten har fått spille 90 minutter.

Det er verdt å merke seg at spillerne som holder seg skadefrie og velges av Louis van Gaal får åtte kamper til i 2014. Det betyr at Di María kan ende året med 58 opptredener for klubb- og landslag.

PS. Treningskamper og U21-kamper er ikke med i oversikten. Den inneholder KUN tellende A-kamper. Utlånte og solgte spillere heller ikke med.

 

Powered by Labrador CMS