– Lukaku er ute med skade mot Juventus

TORINO: Her er alt Mourinho hadde på hjertet før onsdagens oppgjør mot Juventus.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag skal United spille det som fort er de tøffeste 90 minuttene med fotball så langt denne sesongen.

Juventus venter på hjemmebane, et Juventus-lag som virkelig har fått sesongen på rett kjøl.

Det har strengt tatt også United, som har reist ned med en sterk tropp.

Bekrefter at Lukaku ikke er med

Mot Bournemouth var Lukaku totalt utelatt av kamptroppen, og det ble bekreftet at belgieren hadde fått seg en liten smell som måtte undersøkes nærmere.

United-spissen ble heller ikke avbildet med resten av troppen på vei til Torino,

– Lukaku er ikke med fordi han er skadet. Jeg vet ikke om han vil rekke Manchester-derbyet på søndag heller, sa Mourinho.

Mourinho fikk høre det fra Juventus-supporterne i Manchester, som ikke har glemt portugiserens tid som trener for Inter.

Mourinho svarte tilropene slik han ofte gjør – ved å gestikulere hvor mange troféer han sanket for Juventus-rivalen.

– Forrige oppgjør var veldig bra når det kom til det disiplinære, det var en god innstilling fra alle spillerne på banen. Supporterne klarte dessverre ikke å oppføre seg like bra, og det var derfor jeg reagerte ved å vise de tre fingre. Ellers har jeg et veldig godt forhold til klubben – og Allegri – så jeg har bare gode minner fra tiden min i Italia.

SKADET: Romelu Lukaku er ikke med til Torino.
SKADET: Romelu Lukaku er ikke med til Torino.

Mourinho ønsket ikke å svare på spørsmål om Manchester Citys angivelige problemer med FFP (Financial Fair Play) som har dukket opp de siste dagene, men kunne fortelle såpass at han hadde gjort seg opp noen tanker om City-prosjektet allerede for flere sesonger siden. De ønsket han dog å holde for seg selv. 

United starter kampene sine dårlig denne sesongen, men avslutter til gjengjeld sterkt. Tror sjefen dette er en utfordring som nå hører fortiden til? 

– Nei. Vi jobber hver dag for å forbedre oss, men sannheten er at vi ikke starter kampene våre bra. Så lenge vi avslutter så bra som vi gjør, så går det bra. Fansen blir også underholdt. Fotball spilles i 90 minutter, og når man gir motstanderen 45 minutters forsprang, blir det alltid vanskelig.

– Mot Juventus sist så viste vi at vi er sterke nok til å slå tilbake, men i morgen spiller vi mot et superlag på deres eget gress, vi kan ikke gjøre samme feilen da.

– Ikke en sesongdefinerende kamp

Nylig uttalte Mourinho at han stadig jobber med å utvikle Uniteds angrepsspill, og fikk spørsmål om det defensive aspektet ikke er så gjeldende, eller viktig, i Premier League i 2018.

– Det er veldig mulig å vinne Premier League med en defensiv innstilling. Nå ønsker jeg dog å utvikle laget mitt på en annen måte, mer angripende, og i mange kamper denne sesongen har vi sluppet inn for mange må. Vi har noen svakheter som ikke alltid kan skjules, og i morgen venter nok en storkamp.

Før avspark på Allianz Arena onsdag kveld, ligger United bak Juventus som topper tabellen, men bare to poeng bak Valencia som også kjemper for en 2. plass. 

TO IGJEN: Uavhengig av resultat mot Juventus i Torino, skal United fortsatt kjempe om seks poeng mot Valencia og Young Boys.
TO IGJEN: Uavhengig av resultat mot Juventus i Torino, skal United fortsatt kjempe om seks poeng mot Valencia og Young Boys.

– Nei, dette er ikke en sesongdefinerende kamp. Det er en stor kamp som venter oss, og vi fokuserer kun på den. Kampen i seg selv er ikke avgjørende. Vi har fortsatt to kamper igjen i gruppa etter denne – og det er de som blir avgjørende.

– Vi ønsker selvfølgelig å vinne mot Juventus, vi gleder oss til kampen. Vi gleder oss enormt mye.

– Selv om vi taper og Valencia vinner, og de dermed går foran oss, så er ikke det en krise.

– Jeg og Pogba har et godt forhold!

Det går sjelden en pressekonferanse uten at Mourinho må svare på spørsmål om enkeltspillere i klubben, og i Torino var det selvfølgelig Paul Pogba som var i fokus.

En italiensk journalist kunne fortelle Mourinho at de stadig leser rapporter i engelske aviser om problemer mellom Pogba og Mourinho, og ønsket å vite hva hovedpersonen selv mente om dette.

– En ting er hva pressen sier, og en annen ting er hva Pogba sier. Det har selvfølgelig noe å si hva jeg mener om saken og. Det har stått mye i pressen. Vi har et godt forhold – og slik er det ikke alltid mellom trener og spiller.

TILBAKE: Paul Pogba returnerer på onsdag til banen han kalte sitt hjem i fire sesonger.
TILBAKE: Paul Pogba returnerer på onsdag til banen han kalte sitt hjem i fire sesonger.
Powered by Labrador CMS