Mørke skyer over Mestalla

SPIONØYNE PÅ CL-MOTSTANDERNE: Gruppemotstanderne våre klarer enten ikke å slutte å vinne, eller så klarer de det ikke i det hele tatt.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds midtuke ble ikke så hyggelig.

Den ble noe hyggeligere for to av våre Champions League-motstandere, mens det nok en gang ble et skuffende resultat for laget vi møter i neste midtuke.

Fortsatt uten seier

Valencia er Manchester Uniteds neste Champions League-motstander, og i likhet med United er Los Che lite fornøyd med sesongstarten.

Nå var ikke akkurat Andreas Pereira en nøkkelfigur for Valencia i fjor, men de virker i øyeblikket betraktelig svakere enn sist sesong – så noe er det i alle fall som mangler.

Sesongen hadde startet med ett tap (mot Espanyol borte) og fire uavgjortresultat – Atlético Madrid (H), Levante (B), Betis (H) og Villarreal (B) – og onsdag ble det et nytt uavgjortresultat, denne gangen hjemme mot Celta. Pluss på et hjemmetap mot Juventus (som fikk Ronaldo utvist i førsteomgang på stillingen 0-0) i Champions League, så ser det ikke spesielt bra ut.

Det så lenge ut til at Marcelinos mannskap skulle ta seieren denne gangen, men Iago Aspas utlignet i det 82. minutt på Mestalla.

Den ene oppturen var at målet ble scoret av lånesoldat Michy Batshuayi – kanskje kan den belgiske spissen løfte Valencia på tabellen etter hvert? I skrivende stund ligger de på 15. plass, og i løpet av torsdagen kan de være enda lenger nede.

Uansett nærmer United-kampen seg. Lørdagens bortekamp mot Real Sociedad er siste sjanse til å hindre at de går inn i United-kampen uten å ha vunnet en eneste kamp denne sesongen.

Sesongstarten skal også være så svak at vi må mer enn 60 år tilbake i tid for å finne en lignende rekke fra Los Che:

…i motsetning til Young Boys

Valencia står med ingen seiere på sine seks første ligakamper, mens Young Boys har en helt annen type hjemlig form å vise til.

Bern-laget har nemlig vunnet samtlige åtte ligakamper hittil denne sesongen.

Onsdag var det St. Gallen som gjestet Stade de Suisse, og det endte altså med seier igjen for Young Boys – denne gangen ble det en 2-0-seier.

Målene ble scoret av Jean-Pierre Nsamé og Nicolas Ngamaleu – begge i kampens førsteomgang. Kanskje har Young Boys lært verdien av å være effektive i førsteomgangen av å ha blitt slått av et effektivt United uka før.

Eller kanskje er det bare litt for lett for Young Boys i den sveitsiske ligaen for tida. Med sine 24 poeng har Young Boys dobbelt så mange poeng som Basel – aller nærmest er Thun med sine 14 poeng.

Young Boys gjester nettopp Thun i helga, bare noen dager før de reiser til Torino for å møte et Ronaldo-løst Juventus.

Juve vinner og vinner

Juventus’ kvinnelag røk ut av Champions League på onsdag, men det gikk bedre for herrelaget.

Juve vant mot Valencia i Champions League, og har i likhet med Young Boys vunnet alle sine ligakamper denne sesongen – hittil seks.

Onsdag kveld var det Bologna som kom på besøk til Torino, og Den Gamle Damen fulgte Young Boys-oppskriften: Dybala og Matuidi satte inn 1-0 og 2-0 i den første omgangen, og Juventus slo seg til ro med dette, og vant altså 2-0.

Cristiano Ronaldo fikk registrert en målgivende til Matuidis scoring, men han har også hatt andre grunner til å være fornøyd denne midtuka, siden det har blitt klart at han får spille gruppespillskampene mot United, noe dere kan lese mer om her.

Han går glipp av tirsdagens kamp mot Young Boys. Juventus’ generalprøve til den kampen er en hjemmekamp mot Napoli, som ligger på andreplass i Serie A tre poeng bak Juve.

Powered by Labrador CMS