Tettest kampprogram for United: Kan de tette luka?

Publisert Sist oppdatert

United ligger fem poeng bak serieleder Tottenham så langt i sesongen, men har én kamp til gode på serielederen og lagene foran seg på tabellen.

Spørsmålet er hvordan det hele ser ut etter juleperioden.

På papiret ser det ut som om Liverpool har det enkleste juleprogrammet i Premier League, blant annet fordi de allerede er slått ut av ligacupen, men United har også tre kamper som bør og trolig må vinnes for å henge med i teten.

Det store spørsmålstegnet er hvordan United leverer i de to romjulskampene borte mot Leicester og hjemme mot Wolverhampton.

Skulle det bli full pott der er det ikke umulig at United kan styrke sin posisjon i ligaen i løpet av juleperioden, men det må samtidig sies at i skrivende stund står United med det tetteste kampprogram av alle topplagene i Premier League, selv om det skal sies at kampene i helga rundt 2. januar fortsatt ikke er endelig bekreftet.

Her har vi sett på juleprogrammet til flere av de beste.

1. Tottenham – 25 poeng etter 12 kamper

16.des: Liverpool (B)
20.des: Leicester (H)
23.des: Stoke (B) Ligacup
27.des: Wolverhampton (B)
30.des: Fulham (H)
2.jan: Leeds (H)

Tottenham skal gjennom litt av det samme programmet som United, med kamper mot blant annet Leicester, Wolverhampton og Leeds i juleperioden, men alt starter med en vanskelig bortekamp mot Liverpool.

Det blir interessant å se om de fortsatt er serieledere etter denne kamprekken, med seks kamper på 17 dager, og deriblant altså kampen på Anfield.

Kommer de seg gjennom de tre første ligakampene så virker imidlertid ikke avslutningen på jula å være den verste, med to hjemmekamper rundt nyttår.

2. Liverpool – 25 poeng etter 12 kamper

16.des: Tottenham (H)
19.des: Crystal Palace (B)
27.des: WBA (H)
30.des: Newcastle (B)
2.jan: Southampton (B)

På papiret har Liverpool det som kan karakteriseres som det enkleste juleprogrammet, og sjansen for suksess i ligaen blir ikke mindre av at de allerede er utslått i ligacupen.

Hjemmekampen mot Tottenham onsdag er vanskelig, men samtidig er Tottenham det eneste virkelige storlaget de møter i jula og de har altså den kampen hjemme.

At de er utslått i ligacupen er nok heller ikke en ulempe for ligaspillet, da det gir mer hvile enn for flere av konkurrentene inn i romjula.

Bortekampen mot Southampton 2. januar er heller ikke den enkleste, men det er altså bare fem kamper på 17 dager og de tre kampene midt inni der ser meget overkommelige ut, selv om Liverpool har slitt borte mot Palace tidligere.

HVEM GJØR DET BEST I JULA: Jürgen Klopp eller Ole Gunnar Solskjær?

3. Leicester – 24 poeng på 12 kamper

16.des: Everton (H)
20.des: Tottenham (B)
26.des: Manchester United (H)
28.des: Crystal Palace (B)
2.jan: Newcastle (B)

Juleperioden blir utfordrende for Leicester.

De tre første kampene mot Everton, Spurs og United kan alle defineres som vanskelige, før jula avsluttes med to bortekamper. På papiret skal riktignok de to siste kampene være overkommelige, men samtidig er de på bortebane i slutten av et tøft kampprogram.

Da er det gjerne få garantier.

4. Southampton – 23 poeng på 12 kamper

16.des: Arsenal (B)
19.des: Manchester City (H)
26.des: Fulham (B)
29.des: West Ham (H)
2.jan: Liverpool (H)

Årets store overraskelse har nok å henge fingrene i også i jula. Arsenal, City og Liverpool er storlag, selv om Arsenals form akkurat nå er dårlig.

Samtidig går både Fulham og West Ham ganske bra i ligaen akkurat nå.

Hvis Southampton skaper ytterligere trøbbel for Arsenal med å slå dem først, så virker det imidlertid å være en fordel at tre av de fire kampene i resten av jula spilles på hjemmebane.

Det blir svært interessant å se om Southampton klarer å opprettholde sine sterke resultater også gjennom jula.

SVEVER HØYT: Ralph Hassenhuttl og Southampton.

5. Chelsea – 22 poeng på 12 kamper

15.des: Wolves (B)
21.des: West Ham (H)
26.des: Arsenal (B)
28.des: Aston Villa (H)
2.jan: Manchester City (H)

Variabelt program for Chelsea i jula.

Det er et par kamper de bør ha gode muligheter i, som West Ham og Villa, men samtidig kamper mot City, Arsenal og Wolverhampton, i tillegg til at det må tas med at Villa og West Ham har levert ganske sterkt så langt i sesongen.

Frank Lampards menn har også en fordel ligamessig med å være utslått av ligacupen.

Hvis de kommer seg gjennom bortekampen mot Wolves tirsdag kveld så er altså tre av de fire neste julekampene hjemme på Stamford Bridge.

6. West Ham – 20 poeng på 12 kamper

16.des: Crystal Palace (H)
21.des: Chelsea (B)
27.des: Brighton (H)
29.des: Southampton (B)
2.jan: Everton (B)

David Moyes’ utvalgte har overrasket så langt. Det finnes helt klart verre kampprogram enn de har i jula, men det føles samtidig som om det er mulige fallgruver for West Ham i alle disse kampene.

7. Everton – 20 poeng på 12 kamper

16.des: Leicester (B)
19.des: Arsenal (H)
23.des: Manchester United (H) Ligacup
26.des: Sheffield United (B)
28.des: Manchester City (H)
2.jan: West Ham (H)

Slo Chelsea hjemme i helga, og er avhengige av å igjen finne seiersformelen hjemme gjennom juleperioden. Har fire hjemmekamper i alle turneringer, men tre av dem er mot United, City og Arsenal. Det er muligheter til å imponere, men også gå på noen smeller med denne terminlista.

ANCELOTTI OG SOLSKJÆR: Møtes igjen i ligacupen lille julaften.

8. Manchester United – 20 poeng på 11 kamper

17.des: Sheffield United (B)
20.des: Leeds (H)
23.des: Everton (B) Ligacup
26.des: Leicester (B)
29.des: Wolverhampton (H)
2.jan: Aston Villa (H)

På papiret har United tre kamper som bør vinnes – oppgjørene mot Sheffield United, Leeds og Aston Villa, mens romjula gir to tøffe – og trolig jevne kamper – mot Leicester og Wolverhampton.

I tillegg venter også en ganske så tøff kamp i ligacupens kvartfinale.

Kampene i helga 2. januar er ikke endelig bekreftet, men i verste fall blir det seks kamper på 16 dager – det tetteste kampprogrammet av alle lagene i juleperioden.

Uniteds utfordring blir å levere mot de som skal slås og så få med seg nok fra nøkkelkampene i romjula.

9. Manchester City – 19 poeng på 11 kamper

15.des: WBA (H)
19.des: Southampton (B)
22.des: Arsenal (B) Ligacup
26.des: Newcastle (H)
28.des: Everton (B)
2.jan: Chelsea (B)

To hjemmekamper som skal vinnes, men samtidig tre bortekamper som på papiret alle kan gi trøbbel for de lyseblå som ikke alltid har fått alt til å klikke på bortebane denne sesongen.

Det er også verdt å merke seg at jula avsluttes med to bortekamper, og at hvis man inkluderer ligacupkampen så har Pep Guardiolas mannskap bare to av seks kamper på hjemmebane i jula.

Powered by Labrador CMS