Kongene av Boxing Day

Ingen tar flere poeng på Englands store fotballdag.

Publisert Sist oppdatert

De røde djevlene skal i aksjon mot Sunderland i årets utgave avBoxing Day, en av få dager i året der Premier League-klubbene spiller fotball under en nasjonal helligdag.

Noen slipper imidlertid, til Mourinhos store frustrasjon. Innbakt i kritikken ligger imidlertid den gledelige nyheten om en mer eller mindre skadefri tropp.

– Det er travelt for noen klubber, men ikke for alle; det ser vi ved å studere terminlisten. Det virker som om den er satt opp for å gi noen hvile og samtidig skape problemer for andre. Men vi er vant til det, for vi er med i Europa League, og den turneringen skaper problemer. Vi vet det, Southampton vet det, og Tottenham vil snart oppdage det. Det er veldig vanskelig. Derfor er det godt for oss å ha alle spillerne, unntatt Luke Shaw, tilgjengelig; men heller ikke han er så langt unna, sa Mourinho under pressekonferansen lille julaften.

Manchester United v Newcastle United - Premier League
EN AV MANGE: I 2014 vant United sitt 18. Boxing Day – oppgjør på 22 forsøk. Den gang var det Newcastle som stod på motsatt halvdel, og Rooney scoret kampens første.

Skadefri tropp kan komme godt med i det tette juleprogrammet. Skal vi ta historien med oss, har likevel ikke Mourinho særlig mye å bekymre seg over akkurat i den neste kampen. Ifølge Manchester Evening News‘ statstikk, finnes det nemlig ikke en eneste klubb som har vært eller er i Premier League som tar flere poeng enn United på Boxing Day.

På 22 kamper står United med 18 seire, to uavgjort og kun to tap. Det gir en samlet Boxing day-poengfangst på 56 poeng, 15 mer enn Arsenal på andreplass, som imidlertid har spilt tre færre.

Det gir et poengsnitt på 2.55. Hadde United vært like gode i resten av årets kamper, ville det gitt 96 poeng, mer enn nok til å som regel garantere en PL-tittel.

I løpet av disse 22 kampene har United scoret 57 mål, altså nærmere 3 mål i snitt. Vi kan med andre ord egentlig bare glede oss til fotballkampen i morgen.

Motstander Sunderland er nemlig i tillegg en klubb United har bra tak på. Siden 1991, rett før Premier League ble startet opp, har United spilt 33 kamper mot Sunderland, vunnet 23, tapt 4 og spilt uavgjort i seks. Det gir et poengsnitt på 2,27 – ikke så fryktelig langt unna den sensasjonelle Boxing Day-statistikken.

Et av de to tapene kom sist 2. juledag, da United tapte 2-0 for Stoke. Forhåpentligvis havner de røde djevlene på rett spor igjen når de tar imot Sunderland på Old Trafford klokken 16.00 mandag. Kampen kan du følge live her på United.no.

Powered by Labrador CMS