Ron

Tangerer Giggs med hat trick – kan bli tidenes julehelt i United

Publisert Sist oppdatert

For mange av oss er det å se United spille fotball en viktig del av julen og ett av de største høydepunktene i dagene etter at gavene er åpnet og ribba, pinnekjøttet eller juletorsken fortært. 

Det er kanskje ikke så rart heller – United har nemlig for vane å score enda litt flere mål i julen enn til vanlig. Siden Premier League-oppstarten i 1992 har United snittet på 2,2 scoringer i kamper spilt i perioden fra julaften til og med nyttårsaften, sammenliknet med et snitt på cirka 1,9 mål i de øvrige kampene.

I år kan det se ut til at én av Uniteds julekamper står i fare, men det er likevel lov å håpe at i alle fall kampen mot Newcastle tredje juledag går omtrent som planlagt.

Skjer ting etter planen på St. James’ Park, er Cristiano Ronaldo på skuddhold til å skaffe seg enda en rekord han kan skrive inn i sin etter hvert ganske så tjukke rekordbok.

Aston Villa v Manchester United
KOM MED JULEGAVENE: Ryan Giggs scoret elleve julemål i løpet av United-karrieren. Det siste kom i 1-0-seieren over Aston Villa i 2004.

Scorer han hat trick, vil han nemlig tangere Ryan Giggs som spilleren med flest julemål i United-trøya gjennom Premier League-æraen. Waliseren endte på elleve scoringer i kamper spilt fra 24. desember til og med 31. desember, mens hans tidligere portugisiske lagkamerat akkurat nå står på åtte.

Mellom dem på juletoppscorertabellen finner vi Dimitar Berbatov. Den elegante bulgareren scoret i jula i hver av sine fire sesonger på Old Trafford og feiret like så godt sin siste United-jul (2011) med fem scoringer – tre mot Wigan og to mot Blackburn.

Litt lenger ned på listen finner vi klubblegender som Wayne Rooney, Andy Cole, Eric Cantona og Ole Gunnar Solskjær, mens Paul Pogba og Marcus Rashford er de aktive United-spillerne foruten Ronaldo med flest julenettkjenninger.

AVGJORDE: Forrige gang United spilte julekamp, 1-0-seieren over Wolves i fjor, var det Marcus Rashford som satte den avgjørende scoringen.

Så mange mål har United-spillerne scoret fra og med julaften til og med nyttårsaften i perioden 1992 til 2020:

11 – Ryan Giggs

10 – Dimitar Berbatov

8 – Cristiano Ronaldo

7 – Wayne Rooney

6 – Andy Cole

5 – Paul Pogba, Marcus Rashford, Eric Cantona, Ole Gunnar Solskjær

4 – Anthony Martial, Nicky Butt, Ruud van Nistelrooy

3 – Louis Saha, David Beckham, Roy Keane, Brian McClair, Robin van Persie

2 – Jesse Lingard, Mark Hughes, Andrei Kanchelskis, Ronny Johnsen, Paul Scholes, Antonio Valencia

1 – Nemanja Matic, Mason Greenwood, Bruno Fernandes, Denis Irwin, Lee Sharpe, Steve Bruce, Paul Ince, Gary Pallister, Teddy Sheringham, Henning Berg, Quinton Fortune, Dwight Yorke, Diego Forlan, David Bellion, Kleberson, Rio Ferdinand, Carlos Tevez, Rafael da Silva, Michael Carrick, Ji-sung Park, Javier Hernandez, Patrice Evra, Jonny Evans, Chris Smalling, Danny Welbeck, Henrikh Mkhitaryan, Zlatan Ibrahimovic, Daley Blind, Romelu Lukaku

I tillegg har Uniteds motstandere i disse kampene scoret seks selvmål.

FACEBOOK

Powered by Labrador CMS