Jul

Blant de beste julelagene i ligaen – dette er rekken Rangnick håper fortsetter mot Newcastle og Burnley

Publisert Sist oppdatert

Det er lite som setter en like effektiv stopper for julestemningen som å se favorittlaget sitt gå på et forsmedelig nederlag under det tradisjonelle britiske juleprogrammet.

I så måte er det kjekt å være United-fan.

De rødkledde fra Old Trafford er nemlig blant klubbene i Premier League som har gått desidert lengst uten å tape en kamp spilt fra og med første juledag til og med nyttårsaften.

Hele elleve kamper har det gått siden forrige gang United gikk på en julesmell. Det var tilbake i 2015, da Stoke ble for sterke for Louis van Gaals mannskap, som tapte kampen 2-0 på Britannia.

Stoke City v Manchester United - Premier League
SENKET UNITED: Marko Arnautovic og Bojan Krkic sto for målene da Stoke slo United 2-0 på Britannia Boxing Day 2015.

Elleve kamper ubeseiret i julen er også langt bedre enn hva de aller fleste andre klubber kan skilte med. Bare Liverpool har radet opp flere tapsfrie julekamper, mens Southampton er nærmest med sine fire.

Nyopprykkede Brentford har riktignok en ubeseiret rekke på 13 julekamper fra forrige gang de var på øverste nivå i engelsk klubbfotball, men denne rekken inneholder hovedsakelig kamper fra tiden før andre verdenskrig.

LES OGSÅ: Her er United-stjernenes julebilder!

Så skal det selvsagt sies at Uniteds elleve kamper uten tap ikke nødvendigvis betyr at laget ikke har skuffet i julen de siste årene. Eksempelvis var det nok ikke altfor mange som var fra seg av glede over 2-2 mot Burnley, 0-0 mot Southampton og to av seks poeng julen 2017.

Likevel er det nok en rekke Ralf Rangnick og hans mannskap håper å bygge videre på den neste uken, når Newcastle er motstander på St. James’ Park, før Burnley gjester Old Trafford sjette juledag.

Da vil i så fall United også få muligheten til å korte ned «ledelsen» til Liverpool. Scouserne spiller nemlig bare én kamp i julen, etter at deres kamp mot Leeds ble coronaavlyst.

ralfdegea
ENDELING TILBAKE: Ralf Rangnick håper nok David de Gea og resten av United gir ham den andre borteseieren i United-karrieren når Newcastle venter tredje juledag.

Så mange kamper har Premier League-klubbene spilt uten tap i julen siden forrige gang de rykket opp:

14 – Liverpool

11 – United

4 – Southampton

3 – Leicester, Tottenham

2 – Arsenal, Aston Villa, Leeds, Manchester City, West Ham

1 – Burnley, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Newcastle

0 – Brighton, Wolves

Brentford, Watford og Norwich har rekker på henholdsvis 13, tre og én kamp uten tap dersom vi regner med forrige gang de spilte på toppnivå.

FACEBOOK

Powered by Labrador CMS