De gamle heltene har det fortsatt i seg

MANCHESTER: Spesielt David Beckham, Paul Scholes og Jaap Stam imponerte på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Det ble til slutt så hyggelig på Old Trafford at vi bestemte oss for å lage en spillerbørs.

Bjarte Valen (som var på Old Trafford) og Håkon Aaberge (som ikke var på Old Trafford) har samarbeidet om børsen etter 5-0-seieren i jubileumskampen mot Bayern.

Peter Schmeichel – 7
Kaptein for dagen slik han var for 20 år siden. Sliter med ryggen, og snakket før kampen om at det bekymret ham litt, men dansken slo til med noen fine redninger i løpet av de 34-35 minuttene han spilte.

Gary Neville – 7
Svært ivrig offensivt – sannsynligvis fordi han hadde meget lyst på et mål. Om en feller Neville fremfor et tomt mål, så vil nok likevel ikke de fleste dommere vurdere det som at han har blitt fratatt en åpenbar scoringsmulighet. Fikk en strålende sjanse til å score 3-0 og trodde åpenbart at han var Diego Maradona da han fyrte avgårde en suser i god posisjon. Oppdaget tidsnok at han fremdeles er Gary Neville og blåste ballen utenfor.

Jaap Stam – 9
Du køddet ikke med Jaap Stam i 1999 og du kødder ikke med ham i 2019 heller. Kompromissløss og bunnsolid. Mon tro om Ole Gunnar Solskjær vurderer å bruke ham sammen med Victor Lindelöf neste sesong?

NÅDELØS: Jaap Stam.

Ronny Johnsen – 7
Imponerende at han klarte å spille så lenge, og så godt, etter at det så ut til at kampen hans var over etter en tidlig skade. Tilnærmet feilfri, og hadde også

Denis Irwin – 7
Var det noen som helst som trodde noe annet enn at Denis Irwin kom til å spille en solid kamp? Han er fortsatt Mr. Pålitelig. Kunne fort endt med målgivende da han hadde et strålende forarbeid til Paul Scholes – dessverre ble skuddet hans reddet på streken.

David Beckham – 9
20 år har gått siden han leverte de presise hjørnesparkene på Camp Nou, og silkefoten duger fremdeles. Strødde lissepasninger i et bankende kjør gjennom 90 minutter. Kronet kampen med en strålende 5-0-scoring til øredøvende jubel – og som bildet øverst i saken viser: han ble ganske glad selv også!

Paul Scholes – 8,5
Mistet finalen i 1999 med suspensjon, men strålte på midten i dag. Tøff i duellene – såpass at tidligere City-spiller Martin Demichelis ble ganske irritert på ham. Styrte kampen, og scoret også et briljant mål som ble avblåst for offside. Egentlig var det korrekt, men det var så fantastisk at vi nesten synes den burde fått telle.

GOD TRIO: Jesper Blomqvist, David Beckham og Paul Scholes.

Nicky Butt – 7,5
Vi mistenker at han har tyvtrent med ungdommene på Carrington. Styrte midten godt sammen med Scholes, og kondisen holdt imponerende godt – i tillegg fikk han seg en scoring på slutten. Hadde også et skuddforsøk som var så spektakulært at vi sannsynligvis ville ha skrevet artikler om det i ukevis fremover om den hadde gått inn.

3-0: Akademisjefen satte inn kampens tredje.

Jesper Blomqvist – 8
Pizzabakeren viser at han fremdeles har det i beina. Nydelige målgivende pasninger til de to første og aktiv til tusen på kanten.

Dwight Yorke – 7,5
Gammel sirkushest lukter sagmugg. Volleyskuddet til 2-0 var av godt gammelt merke.

2-0: Servert Dwight Yorke.

Andy Cole – 7
Fantastisk å se Cole tilbake på Old Trafford etter helseproblemene han har hatt. Gjorde ingen feil det minuttet han var på banen.

Innbyttere:

Ole Gunnar Solskjær – 7,5
Trengte bare drøye tre minutter på å gjøre livet surt for Bayern igjen. Enkel, men uhyre populær scoring.

ÅPNET DET HELE: I 1999 scoret Solskjær kampens siste mål rett før slutt. Her scoret han – også denne gangen som innbytter – kampens første mål rett etter start.

Raimond van der Gouw – 7,5
Ser ikke ut til å ha blitt en dag eldre på 20 år. Fortjener faktisk ekstrapoeng bare for det. Full kontroll bakerst.

Louis Saha – 7,5
Leken, lett og fremdeles målfarlig. Målgivende også – godt innhopp av franskmannen.

Teddy Sheringham – 7
Ville så gjerne ha en scoring. Det ble med forsøkene, men han spilte en viktig rolle i 2-0-scoringen.

Karel Poborsky – 6,5
Løpsvillig, om enn noe rusten.

Mikaël Silvestre – 6,5
Ingen problemer etter innhoppet, men ikke fullt så farlig fremover som Irwin denne gangen.

Jonathan Greening – 7
Kampens minst populære bytte da han kom inn – ikke fordi det er noe galt med Greening, men fordi han erstattet Scholes! Fikk applaus da han trikset med ballen liggende på gresset. En av spillerne som bidro med energi på slutten, og han hadde et fint forarbeid til Louis Sahas 4-0-mål.

KOSTE SEG PÅ BENKEN: Sir Alex Ferguson, her sammen med Steve McClaren, Henning Berg og Louis Saha.

Kevin Pilkington – 6
Tre av målene kom på det drøye kvarteret etter at Pilkington kom på, men vi tror ikke han skal ha så mye av æren, egentlig. Arbeidsledig.

Henning Berg – 6
Fikk lett mosjon på Old Trafford etter at piffen forlengst hadde gått ut av tyskerne.

David May – 6
Ble, heldigvis, aldri utfordret på farten.

Powered by Labrador CMS