Slutt for Veron

Han var det dyreste kjøpet i engelsk fotball da vi hentet ham. Nå legger han opp.

Publisert Sist oppdatert

Juan Sebastian Veron legger opp som fotballspiller.

36-åringen har slitt med skader, og det er nå klart at Estudiantes hjemmekamp mot Racing Club 30. oktober blir hans siste som profesjonell fotballspiller.

Dyrest i England

Bak seg har han en karriere på nesten 20 år blant annet for klubber som United, Chelsea og Inter Milano og nå sist for Estudiantes.

United hentet ham for 28,1 millioner pund fra Lazio i 2001, men overgangen ble aldri helt det vi ønsket. Noen mener også at han var en flopp – selv om manager Sir Alex Ferguson mislikte alle de antydningene og én gang avbrøt en pressekonferanse da han hadde fått nok av spørsmålstegnene som ble stilt om argentineren.

– Han (Veron) er en jævla bra (fucking great) spiller, og dere er alle idioter, sa han til journalistene da han plutselig reiste seg og forlot pressekonferansen i 2002.

Flere seriegull

36 år gamle Veron spilte 73 A-landskamper for Argentina, ble kåret til Sør-Amerikas beste spiller i 2008 og 2009, vant Premier League med United, Serie A med både Lazio og Inter og fikk også med seg en seier i Copa Libertadores – Sør-Amerikas Champions League.

Her kan du lese vår profil og statistikk om Juan Sebastian Verons karriere i United.

Selv husker jeg Veron for flere prestasjoner, blant annet 4-3-målet da vi snudde 0-3 til 5-3-seier mot Tottenham.

Målene fra den kampen kan du se på en kort video under.

<iframe width=»542″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/AlK61BOscRA» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>
Powered by Labrador CMS