– Jeg skulle blitt i United

– Jeg angrer ikke på at jeg dro til United, snarere tvert imot. Jeg forlot klubben for tidlig, sier Juan Sebastian Veron.

Publisert Sist oppdatert

Den argentinske midtbanespilleren ble i sin tid både Manchester Uniteds og Premier Leagues dyreste spiller da han forlot Roma og Lazio til fordel for Manchester og United for en overgangssum på rundt 28 millioner pund.

Men etter en oppløftende start på United-karrieren, fikk Veron problemer med å tilvenne seg den fysiske fotballen i Premier League.

Kombinert med skader var det kanskje ikke overraskende at det derfor ventet en ny nedtur da Veron ble solgt til Chelsea for «bare» 15 millioner pund etter to år i United.

– United endret mitt inntrykk av England

I dag er 45-åringen tilbake i Argentina som klubbformann i barndomsklubben Estudiantes, og han er klar på én ting når han ser tilbake på oppholdet i Manchester United. 

– Nei, jeg angrer aldri på at jeg kom til United. Jeg skulle blitt i klubben, gjort ting annerledes og jeg tror jeg hadde lyktes, sier Veron i et intervju med det engelske fotballmagasinet FourFourTwo.

REKORDKJØP: Juan Sebastian Veron og Alex Ferguson poserer for fotografene sommeren 2001 da argentineren ble Uniteds dyreste spiller.
REKORDKJØP: Juan Sebastian Veron og Alex Ferguson poserer for fotografene sommeren 2001 da argentineren ble Uniteds dyreste spiller.

– Jeg ønsket å forlate Italia på grunn av en passkandale i landet (en rekke spillere fra Latin-Amerika var mistenkt for å ha spilt under falske pass tidlig på 2000-tallet, men Veron ble frikjent, red. anm.). Jeg trodde det uansett det ville være godt for meg å forlate Italia og prøve noe nytt, forklarer Veron.

At det ble nettopp United på Veron kom imidlertid litt overraskende på mange, inkludert Veron selv. 

– Egentlig hadde jeg et litt negativt bilde av England fordi jeg trodde livet der ville bli helt annerledes enn det jeg var vant til. Men jeg fant en helt spesiell klubb, en klubb som var bedre organisert enn noen annen klubb og med en rekke mennesker som ville gjøre alt for å hjelpe deg. Det som skjedde i min tid i United fikk meg til å endre oppfatning av England fullstendig, forklarer Veron.

Holder fremdeles kontakten

Veron har ofte blitt omtalt som et av Fergusons dårligste kjøp, pris tatt i betraktning, men selv om det tidvis gikk trått på banen, ser Veron tilbake på tiden i Manchester med glede.

VIKTIG STØTTESPILLER: Sir Alex Ferguson tok bestandig Juan Sebastian Veron i forsvar, noe argentineren sier han selv i dag setter pris på.
VIKTIG STØTTESPILLER: Sir Alex Ferguson tok bestandig Juan Sebastian Veron i forsvar, noe argentineren sier han selv i dag setter pris på.

– Jeg hadde to strålende år i Manchester. Jeg vant Premier League og holder fremdeles kontakten med flere av lagkameratene mine som Dwight Yorke, Paul Scholes, Rio Ferdinand, Quinton Fortune, Wes Brown, John O’Shea.

– Jeg snakker også med brødrene Neville fra tid til annen, opplyser Veron.

Jeg fant en helt spesiell klubb i United, en klubb som var bedre organisert enn noen annen klubb og med en rekke mennesker som ville gjøre alt for å hjelpe deg.Juan Sebastian Veron

United-fansen forventet mye av Veron da han kom portene på Old Trafford. Det var fullt forståelig, sier hovedpersonen selv.

– Jeg forventet mye av meg selv også, men kan ikke skyld på noen for at det ikke gikk så bra. United hadde en utrolig sterk midtbane, men for å få meg til å fungere måtte laget, som allerede spilte veldig bra, endres for min skyld.

EN STERK MIDTBANE: Juan Sebastian Veron roser den sterke midtbanen United hadde da han kom til klubben. Her er Veron på treningsfeltet med to av dem, Roy Keane og Ryan Giggs.
EN STERK MIDTBANE: Juan Sebastian Veron roser den sterke midtbanen United hadde da han kom til klubben. Her er Veron på treningsfeltet med to av dem, Roy Keane og Ryan Giggs.

– I England var det så intenst med mange kamper hele tiden, og ikke nok tid til grundige forberedelser. Det påvirket spillet mitt og prestasjonene falt, sier Veron.

– Glemmer aldri støtten fra Ferguson

Veron ble ofte omtalt som et bomkjøp av engelske journalister, noe som irriterte Alex Ferguson. På tampen av Verons første sesong sprakk skotten fullstendig på en pressekonferanse.

Ferguson tordnet mot de fremmøtte journalistene som stilte kritiske spørsmål om argentineren og ba journalistene komme seg bort fra treningsfeltet med følgende avskjedshilsen:

«Han (Veron, red anm) er en forbannet god spiller og dere er alle noen jævla idioter».

– Ferguson krevde ekstremt mye av oss og han var veldig direkte både med meg og de andre spillerne. Men Ferguson støttet meg i alt fra dag én og det satte jeg utrolig stor pris på.

– United stilte selvsagt opp med en egen engelsklærer for meg, men etter et par økter ga jeg opp. Jeg ønsket bare å fokusere på fotballen og har aldri likt å studere. Nå som jeg har fått mer livserfaring vet jeg at det ville vært bra for meg å lære engelsk og og hatt mer sosial omgang med lagkameratene mine i United.

«Han er en forbannet god spiller og dere er alle noen jævla idioter».Sir Alex Fergusons raseriutbrudd mot journalistene i 2002

I sin tid i United fikk Veron også være med på en av de mest minneverdige snuoperasjonene i Premier League da United lå under 0-3 mot Tottenham, men snudde til 5-3.

Veron var også blant målscorerne den dagen.

– Den dagen lærte jeg simpelthen at United aldri gir opp. Ingen kamp er tapt før den er ferdig, sier Veron til FourFourTwo. 

VANT PREMIER LEAGUE: Juan Sebastian Verons United-karriere ble aldri den verken Veron selv eller United-fansen forventet. 45-åringen vant imidlertid Premier League med United.
VANT PREMIER LEAGUE: Juan Sebastian Verons United-karriere ble aldri den verken Veron selv eller United-fansen forventet. 45-åringen vant imidlertid Premier League med United.

Selv om Veron i dag skulle ønske at han hadde blitt i United, forklarer han hva som fristet med Chelsea.

– Chelsea var i startgropen av et spennende prosjekt, og vi nådde semifinalen i Champions League. Men jeg skulle ikke forlatt United til fordel for Chelsea. Jeg likte Manchester bedre enn London, men først og fremst skulle jeg ønske jeg ble lenger i United fordi jeg vet jeg ville gjort ting annerledes, spilt på en annen måte og vært en mer stabil spiller, sier argentineren.

Powered by Labrador CMS