– Ville valgt annerledes idag

VM-klare Juan Sebastián Verón angrer på at han forlot Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Den eminente midtbanespilleren som for tiden spiller i Estudiantes i hjemlandet Argentina, er i disse dager i Sør-Afrika og forbereder seg til Argentinas kamp mot Nigeria lørdag.

I et stort intervju med The Guardian, hvor Verón blant annet snakker om karrieren, Argentinas landslag og fremtiden, kommer han også inn på tiden i Manchester United.

Mange mener Veron ikke fikk vist sitt fulle potensiale i Manchester United-trøyen, og han innrømmer nå at overgangen fra Lazio i 2001 var et stort steg.

– Manchester var en enorm klubb, og jeg var den første argentineren som spilte der. Da jeg kom dit tror jeg de hadde vunnet åtte eller ni titler de siste ti årene. Å gå dit var et stort steg for meg, både profesjonelt og personlig, forklarer Verón.

– Engelsk fotball helt forskjellig fra alt annet

Selv om Verón var vant til å spille i Serie A, en av verdens beste ligaer, var det likevel en stor overgang for han å komme til England og Manchester United for 28.1 millioner pund. Både treningskultur og spillestil var annerledes enn hva han var vant til fra Argentina og Italia.

– Det vanskeligste for meg var den fysiske biten. De første seks månedene var gode, jeg kom dit i god form etter å ha trent litt i ferien. Men da jeg kom dit og vi hadde vært samlet en uke gikk vi ut for å spille! Jeg var vant til en intens oppkjøring hvor man jobbet nøyaktig og flittig med den fysiske biten. På den måten var engelsk fotball helt forskjellig fra alt annet.

– Jeg husker jeg gikk ut på en trening og det var iskaldt, jeg skalv, og ‘El Colorado’ (Rødtoppen) Scholes kom ut og klinte til ballen uten noen som helst oppvarming! Jeg tror det er en genetisk forskjell; de er født sånn. Hvis du ser etter når de spiller utenfor England så har de problemer, fordi treningsopplegget og dietten er helt annerledes. For meg, etter å ha gjort ting på én måte i seks år, ble forandringen for stor, sier ‘Seba’.

Også positive minner fra United

Til tross for visse problemer med å tilvenne seg den engelske kulturen og fotballen, har han også positive minner fra tiden i United.

– Bortsett fra den sportslige siden og de problemene den medførte trivdes jeg veldig godt i gruppa. Spillerene og klubben var fantastiske. Gutta har vært fantastiske og til og jeg mottar fortsatt tekstmeldinger fra dem nå og da. Så i den forstand var det en super opplevelse, sier 35-åringen, før han kommer inn på måten han forlot klubben på i 2003, og at han kanskje ikke ville gjort det samme i dag som den gang.

– Avgjørelsen om å dra var ikke lett. Hvis det var i dag tror jeg at jeg hadde sett på det på en helt annen måte. Jeg mener, selvsagt fatter man beslutninger fordi man er ganske sikker på at man gjør det rette, men sett i ettertid burde jeg kanskje ikke ha dratt ettersom jeg trivdes godt i Manchester. Til og med gutta kom til meg et par-tre ganger og prøvde å overtale meg til å bli. Jeg tror nok at Mr. Ferguson også har mye å si når det kommer til hvem som skal bli og hvem som skal dra, men jeg tror at hvis det samme hadde skjedd i dag så ville jeg nok taklet det på en annen måte.

Mange United-supportere skulle nok ønske at Verón hadde tenkt det samme i 2003 som han gjør idag, etterson han utvilsomt var (og er) en meget god fotballspiller. Dessverre fungerte ikke Verón optimalt i United den perioden han var i klubben, og spiller og klubb skilte lag og Verón fortsatte karrieren i Chelsea, Inter og nå Estudiantes.

De som vil se ‘La Brujita’ spille fotball på øverste internasjonale nivå bør skru på tv’en og se Argentinas VM-åpning mot Nigeria førstkommende lørdag kl. 16.00, hvor Verón er høyaktuell for en startplass i Maradonas lag.

NB: For intervjuet i sin helhet trykk her.

Powered by Labrador CMS