– Lærerikt og vanskelig

Juan Mata har snakket med spansk presse.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kom Juan Mata med i den spanske bruttotroppen på 30 mann til VM, men det vil ikke overraske mange om han blir én av dem som forsvinner ut da de endelige 23 presenteres. Dette fordi han har tilbakelagt et meget vanskelig år.

Først fikk han ikke tillit av Jose Mourinho i Chelsea. Så ble han som regel brukt i feil posisjon av David Moyes, og selv om det ble noen mål og målgivende klarte han aldri å utgjøre den forskjellen United-fans håpet på da han kom i januar.

Selv sier han dette om året.

– Det har vært et lærerikt, men vanskelig år. Det ble en tøff periode også i United.

– Vi spilte noen glimrende kamper, men også noen dårlige. Jeg har imidlertid lært mye. Jeg har opplevd ting jeg aldri før har opplevd, som å ikke få spille i starten av sesongen. Det har likevel gjort meg sterkere både som menneske og spiller.

Mata hari alle fall etablert seg i Manchester, sier han i intervjuet med magasinet Rabona, som er gjengitt av The Times.

– Jeg bor nærmere treningsanlegget, på landet. Livet er enklere.

– Jeg vet ikke hva som gikk galt på banen, men vi fikk ikke resultatene vi ønsket. Spesielt ikke på Old Trafford, en bane jeg alltid følte var en av de vanskeligste å komme til før jeg kom dit selv. Det må vi finne tilbake til. Det er nøkkelen – å bli stabilt gode på Old Trafford igjen. På bortebane er vi allerede best.

– Følelsen blant spillerne er også at vi kan komme tilbake til det nivået United har vært på. Helt siden jeg var liten har United kjempet om seier både i Premier League og Champions League. Vi må tilbake til det nivået raskt, fastslår han.

Powered by Labrador CMS