– Minnene vil komme strømmende

Når Spania og Nederland møtes fredag kveld, kommer Juan Mata til å tenke tilbake på VM-finalen for fire år siden.

Publisert Sist oppdatert

Den gang, på Soccer City i Johannesburg, vant Spania 1-0 etter scoring av Andrés Iniesta. Det var en scoring i grevens tid, for på tidspunktet da ballen fant nettmaskene bak Maarten Stekelenburg i det nederlandske buret, hadde de aller fleste for lengst begynt å belage seg på straffesparkkonkurranse. Det gjensto nemlig bare knappe fem minutter av 2. ekstraomgang da Barcelonas lille midtbanemagiker slo til.

Netherlands v Spain: 2010 FIFA World Cup Final
11. juli 2010: Øyeblikket da Andrés Iniesta (i blått) sendte Spania til himmels.

Det var et øyeblikk Juan Mata aldri kommer til å glemme. Selv kom han aldri på banen, men han husker det likevel som om det var i går.

Slik beskriver han, ifølge Daily Record, hvordan han opplevde det som skjedde:

– Da Andrés scoret, var det første jeg gjorde å kikke bort på linjemannen for å se om han hadde løftet flagget sitt for offside. Deretter så jeg på lystavlen hvor det sto ‘115 min. 1-0’.

– Minuttene frem til dommeren blåste av virket uhorvelig lange. Vi prøvde å presse fjerdedommeren for å forsikre oss om at det ikke ble lagt til så mye tid. De siste fem minuttene var absolutt tortur, minnes han.

– Minst like sultne nå

Nå, fire år senere, er Mata innstilt på selv å få være med på å skape tilsvarende store øyeblikk.

Spain Training Session and Press Conference
JUAN MATA vil oppleve mer VM-suksess.

– Vi er nemlig langt ifra mette, sier han.

– Mange av nøkkelspillerne deltar sannsynligvis i et VM for siste gang, men jeg er sikker på at de ønsker å vise verden at de fortsatt er tilstede. Samtidig har vi unge spillere med en stor fremtid foran seg. De spiller fotball på mer eller mindre samme måte og kan dermed tilby laget kontinuitet.

– Folk stiller gjerne spørsmål ved motivasjonen siden dette laget har vunnet så mange turneringer, men selv er jeg bare 26. Motivasjonen min er i hvert fall ikke borte. Jeg ønsker tvert imot å få oppleve noe tilsvarende igjen, sier Mata, og innrømmer at minnene vil komme strømmende tilbake når Spania og Nederland fredag kveld entrer gressmatten på Arena Fonte Nova i Salvador.

– Til vanlig tenker jeg ikke på det som skjedde under finalen den gangen, men det kommer jeg nok til å gjøre når vi er utpå der, sier han.

NB: Kampen starter klokken 21 og vises på NRK1, SVT1 (SE) og TV2 (DK).

Powered by Labrador CMS