Carrick og Mata på mandagens pressekonferanse. Betyr det at de starter mot Real Madrid?

– Vi vet hvor gode de er

Juan Mata og Michael Carrick snakket med pressen i forkant av tirsdagens finale.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har akkurat gjennomført en treningsøkt i Skopje.

Rett i forkant av treningen satt Juan Mata og Michael Carrick seg ned med pressen, og her har vi samlet sitatene til de to.

Det var naturligvis fokus på Matas generøse gest, men også ambisjoner, signeringer og betydningen av tirsdagens finale ble diskutert.

Juan Mata

Den sympatiske spanjolen har nylig valgt å donere 1 % av inntekten sin til Common Goal.

– Jeg tenker at fotballen er verdens beste idrett, men det betyr så mye mer enn bare det for så mange mennesker. Jeg prøver bare å skape en bevegelse som kan endre livet til mange mennesker. Nå håper jeg på hjelp fra spillere, journalister og alle som er involvert i denne idretten.

Likandes kar: Juan Mata

– Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på prosjektet. Alle forstår situasjonen og hva vi ønsker å få til. Det har vært en veldig positiv start.

Hvor langt bak er Manchester United en klubb som Real Madrid?

– Når vi snakker om Real Madrid, så snakker vi om laget som vant det gjeveste troféet i klubbfotball ifjor. Vi vet hvor gode de er. Men United har også en enorm historie når det kommer til å vinne, og vi ønsker å komme opp på Reals nivå så fort som mulig. Vi er på vei, det bygges et veldig godt lag. Denne klubben skal alltid kjempe om de største troféene.

Neymar gikk akkurat til PSG for en rekordsum. Hva tenker du om det?

– Det er hva det er. Det er ekstreme penger i fotballen, fordi det er så mange som elsker sporten. Mye lidenskap. Jeg forstår at folk på utsiden klager på pengebruken, men det er derfor vi prøver å gjøre noe med det nå. Det gjøres allerede en del, men vi må gjøre mer. Alle skal stå sammen i fotballen.

Slo alle overgangsrekorder: Neymar.

Michael Carrick

– Det er et trofé vi så klart ønsker å vinne. Man må ikke undervurdere hvor hardt vi kjempet for å være her nå, så vi tar dette på alvor. Jeg tror ikke alle i troppen har vunnet dette troféet. Vi skal gjøre alt i vår makt for å få det til i morgen, svarte Carrick på spørsmål om betydningen av tirsdagens Super Cup-finale.

Du som sentral midtbane, du har en viktig posisjon. Nå er du 36 år, hva er din hemmelighet? Har du noen råd til unge spillere?

Holder koken: Michael Carrick.

– Farten min, flirer Carrick. Det er mange råd man kan gi, men jeg har vært heldig som har fått spille for denne fantastiske klubben i så mange år. Jeg har lært utrolig mye av de jeg har spilt med, og det er veldig viktig for unge spillere.

Hvor viktig vil Matic vise seg å være?

– Kjempespiller, en veldig god signering for oss. Han har en vinner-mentalitet. Han har gjort det veldig bra i Chelsea, og vi vil nyte godt av erfaringen hans. Han kjenner ligaen, vet hvor tøff sesongen er, så han trenger ikke å tilpasse seg det. Han vil bli massiv for oss de neste sesongene.

Powered by Labrador CMS