– Uhyre viktig kamp i Moskva

MATAS BLOGG: Juan Mata har en god uke bak seg, og håper på en minst like god i den som nettopp har begynt.

Publisert Sist oppdatert

Det er mandag, og det har bare gått to dager siden Manchester United kneblet Everton på Goodison Park. Ikke rart at Juan Mata er en glad mann.

Her kan du lese blogginnlegget i sin helhet

Hei, alle sammen!

– Jeg skriver dette etter nok en god uke med positive resultater. Den har gitt laget en energiboost og meg selv en optimistisk følelse. Men i en sesong uten pusterom finnes det ikke tid for feiring.

Slik innleder den blide spanjolen ukens blogginnlegg. Han trekker naturligvis frem det han kaller «en solid seier på alltid vanskelige Goodison», hvor han gledet seg over å se Ander Herrera tilbake og i full sving med å vise sin klasse og evne til å score mål.

Han innrømmer at Everton presset på i begynnelsen av andre omgang, inntil det tredje målet feide unna all tvil og sikret de tre poengene.

– Jeg synes vi spilte en veldig komplett kamp og – ikke minst – vi fikk en mye bedre start enn mot Arsenal. Nå kontrollerte vi og spilte stort sett på Evertons banehalvdel.

Mata skriver videre at han lot seg imponere over den respekten som ble vist den tidligere Everton-manageren Howard Kendall, som gikk bort tidligere på lørdag.

– Stemningen som omgir denne typen markeringer i Storbritannia imponerer meg stadig. Kendall ledet også Athletic Bilbao i Spania, og mange mennesker husker ham. Jeg kondolerer overfor hans venner og familie.

– Oppfyllelsen av en drøm

Et annet av ukens følelsesladde øyeblikk, var landskampen for Spania på Olympiastadion i Kiev, hvor vi vant EM-finalen i 2012. Denne gangen vant vi igjen, men siden Ukraina sloss for billetter til Frankrike ble det slett ikke enkelt, skriver Mata, og legger til at han aldri kommer til å glemme denne kampen. Det skyldes selvsagt det faktum at han fikk spille med kapteinsbindet rundt armen.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse og noe å være stolt av for resten av livet, skriver han, og ønsker Ukraina lykke til i play-off’en mot Slovenia.

CSKA og City

– Fra i dag av fokuserer vi på Champions League, som alle vet er en veldig viktig turnering for oss. Vi har tre poeng etter to runder, og kampen i Moskva kan bli uhyre viktig. Seier over CSKA vil gi oss styrke foran de tre siste kampene.

– Jeg har blitt fortalt at Antonio Valencia scoret vinnermålet sist United besøkte CSKA, så vi vil spørre ham ut om hemmeligheten til hvordan å slå dem, for de har ikke tapt hjemme hele sesongen.

– Og til helgen møter vi City, en kamp som vil bli enda viktigere enn vanlig siden begge lag er med helt oppe i toppen.

Månedens spiller

Ingenting avgjøres i oktober måned, men seier over en motstander med så mye kvalitet vil ha stor betydning, mener Mata, og takker så mye for å ha blitt kåret til Månedens United-spiller i september.

– Ha en fin uke. Klemmer.

Juan

Her kan du lese blogginnlegget i sin helhet

Powered by Labrador CMS