– Spillerne gjorde det enkelt for meg

Juan Mata snakker ut om sesongoppkjøringen og sitt forhold til sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

ManUtd.com har intervjuet Juan Mata, og United.no gjengir intervjuet på norsk – i spørsmål/svar-format.

Noen sier det tar tid å slå seg helt til ro i en klubb; føler du at du er en Manchester United-spiller nå?

– Ja, det gjør jeg, og det som følge av spillerne i gagraderoben som har hjulpet meg mye. De er en god gjeng som gjorde det veldig enkelt for meg de første seks månedene.

MATA: Her mot Real Madrid.
MATA: Her mot Real Madrid.

Spanias tidlige VM-exit gjorde vel at du kunne integrere deg i troppen snarere?

– Det stemmer, faktisk så er det den første hele sesongoppkjøringen jeg får, for jeg spiller alltid mesterskap om sommeren. Det er fint å være med gutta og den nye manageren – og det var fint på turnéen, jeg setter pris på å være i USA.

Er du fornøyd med egen form på banen?

– Det er jeg. Det var vanskelige øyeblikk for alle sammen forrige sesong men jeg forsøkte hele tiden å gjøre min ting, som er å score mål og assistere lagkameratene mine. Jeg scoret seks mål i fjor og jeg ser frem til å forhåpentligvis gjør det samme denne sesongen.

Hvorfor tror du supporterne likte deg så enkelt? Det tar jo ofte tid for supportere å akseptere en ny spiller, men med deg skjedde det så fort…

– Jeg merket det selv, helt fra debuten min. Mitt første mål, på Old Trafford, var følelsesladd for meg også. Jeg er ekstremt takknemlig for støtten deres på tribunen, treningsfeltet og til og med på gaten, de viser meg alltid støtten sin – det er veldig viktig for meg.

Sosiale medier virker å være veldig viktig for deg også, hvorfor det?

– Jeg synes det er veldig bra til å «connecte» med fansen for å vise hvordan du virkelig er, og for å vise den samme kjærligheten tilbake. Jeg får mange meldinger og varsler, så det er hyggelig. Jeg liker å holde kontakten med supporterne så jeg vet hva de tenker. Du må jo selvsagt være mest fokusert på å spille, men det er jo gøy.

Du har jo også din ukentlige blogg…

– Det nyter jeg. Jeg har gjort det i om lag to sesonger nå og det er hyggelig. Det tar meg om lag 30 minutter etter en kamp. Noen ganger er det vanskelig etter du har tapt en kamp og du er veldig sliten og alt du klarer å tenke på er neste kamp, men fansen ser ut til å nyte det og jeg synes det er fint å la dem vite hva jeg gjør på, enten det handler om følelsen av å vinne og tape eller om noe jeg gjør i byen. Det beste med det er at du kan bruke det til å vise alle eksakt hvordan du er og eksakt hva du ønsker å si. Av og til blir det skrevet noe i media som du egentlig ikke har sagt, men nå kan jeg også vise mine ekte følelser via egne kanaler.

Powered by Labrador CMS